Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali poate parasi tara, au decis magistratii

ro

26 Jun, 2009 17:20 1494 Marime text
becali_.jpgGigi Becali are liber spre Parlamentul de la Bruxelles. Tribunalul Bucureşti a hotărât astăzi că omul de afaceri poate părăsi ţara. Magistraţii au admis recursul împotriva deciziei judecătoriei sectorului 1, care îi menţinuse interdicţia de a pleca din Capitală şi din Ilfov. Becali spune că justiţia a luat decizia corectă. 

„Justiţia nu putea lua altă decizie decât să-mi dea dreptate", a declarat, la Realitatea Tv, Gigi Becali.

Avocatul omului de afaceri, Mariana Ştefan, a confirmat, la Realitatea TV, sentinţa de astăzi a Tribunalului Bucureşti potrivit căreia Gigi Becali „poate părăsi localitatea, inclusiv ţara".

Gigi Becali a declarat, astăzi, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, că se consideră discriminat în condiţiile în care pentru doi dintre bodygarzii săi implicaţi în răpirea presupuşilor hoţi ai maşinii sale a fost ridicat deja controlul judiciar.
De asemenea, Becali i-a mai spus preşedintelui completului de judecată, judecătorul Mitu Stegaru, că s-a interesat în privinţa sa şi a aflat că este „un om drept". „Aşa îmi place să mă judec, domnule judecător, judecătorul să comunice cu mine", i-a mai spus Gigi Becali judecătorului. Judecătorul i-a explicat, însă, lui Becali, că legea prevede ca magistraţii să nu discute cu acuzaţii în sala de judecată.
Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, astăzi, recursul făcut de Gigi Becali la decizia din 23 iunie a Judecătoriei Sectorului 1 de a îi respinge acestuia cererea de ridicare a tuturor interdicţiilor. Instanţa urmează să se propunţe în privinţa recursului.
Judecătoria Sectorului 1 a respins pe 23 iunie cererea lui Gigi Becali de ridicare totală a controlului judiciar impus acestuia în dosarul în care este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru lipsire de libertate. Cererea a fost motivată şi de faptul că Gigi Becali trebuie să meargă la Strasbourg pentru a-şi lua în primire mandatul de europarlamentar după ce a fost ales pe listele Partidului România Mare.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 şi-au motivat decizia de menţinere a interdicţiilor pentru finanţatorul Stelei, susţinând că acesta ar fi privilegiat dacă instanţa i-ar ridica interdicţia de a părăsi Capitala şi judeţul Ilfov luând în considerare calitatea sa de europarlamentar.
Mai mult, judecătorii consideră că, „în calitatea de cetăţean al României, Becali este dator să respecte legile ţării şi că, „potrivit Constituţiei României, nimeni nu e mai presus de lege, cetăţenii fiind egali în faţa legii şi a autorităţii publice, fără privilegii şi fără discriminări".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii