Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Chiriac, viitor consilier judetean al PD

ro

14 Feb, 2005 00:00 910 Marime text

Paloma Petrescu va parasi CJC

Consilierul judetean al PD, Paloma Petrescu, va ocupa, incepand de saptamana viitoare, functia de secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei si Cercetarii # , Ordinul de numire in functie urmeaza sa fie semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu * O data numita secretar de stat, Petrescu va trebui sa isi dea demisia din functia ocupata in cadrul CJC * Locul sau va fi luat de fostul sef al ACR, democratul Gheorghe Chiriac

Culoarele si birourile Ministerului Educatiei si Cercetarii au clocotit, zile in sir, de vuietul zvonurilor privind echipa de conducere, pe care ministrul Mircea Miclea urma sa o definitiveze impreuna cu responsabilii politici din structurile superioare.Unul dintre cele mai vehiculate nume pentru functia de secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar al Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost cel al fostului inspector scolar general, Paloma Petrescu.Consilierul judetean al PD este chiar persoana care va ocupa functia mai sus amintita, ordinul de numire fiind semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu. In acest context, Paloma Petrescu isi va incepe munca in cadrul ministerului, inca de astazi. Contactata telefonic, Paloma Petrescu a declarat ca zilele trecute a avut o intalnire la Bucuresti, cu ministrul Mircea Miclea, in cadrul careia s-a pus accent pe prioritatile MEC pentru perioada urmatoare. Potrivit declaratiilor noului secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, prioritatile ministerului pentru acest an sunt legate in principal de respectarea si indeplinirea programului de Guvernare al Aliantei DA privind dezvoltarea invatamantului. Totodata, Petrescu a subliniat faptul ca, in calitate de secretar de stat in cadrul MEC va pune in aplicare programul Guvernului numai pe baza dialogului si a consultarii, deoarece nu doreste ca proiectele implementate de MEC sa se repercuteze ca efecte negative asupra elevilor si profesorilor.Paloma Petrescu s-a aflat la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean pana in luna aprilie 2004, cand, din motive politice a trebuit sa isi inainteze demisia. Propunerea pentru postul de secretar de stat in MEC a apartinut presedintelui PD Constanta, Stelian Dutu.

Schimbari in CJC

Incepand cu luna iunie a anului trecut, Paloma Petrescu a devenit consilier judetean al PD. Odata cu numirea in functia de secretar de stat in cadrul MEC, alesul judetean al PD va trebui sa isi dea demisia din functia ocupata in cadrul Consiliului Judetean Constanta. Potrivit declaratiilor vicepresedintelui democrat, Gabriel Iordache, locul vacant de consilier judetean al PD urmeaza sa fie ocupat de democratul Gheorghe Chiriac. Contactat telefonic, Iordache a afirmat ca cel care ii va lua locul in CJC Palomei Petrescu este vechi membru al Partidului Democrat si a fost sef al filialei locale a Automobil Club Roman, schimbat din functie din motive politice. Un alt consilier judetean care, conform statutului nu mai poate ocupa aceasta functie este liberalul Adrian Stan. Acesta a fost numit in functia de director general adjunct in cadrul Agentiei Domeniului Statului. Locul sau in Consiliul Judetean va fi ocupat de liberalul Vasile Mihalache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii