Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gest neașteptat O deputată și fiica ei de 9 ani și-au donat părul pentru femeile cu cancer

ro

30 Apr, 2016 00:00 2734 Marime text
Ne-am învățat să auzim de deputați chiulangii, de parlamentari care mint, de politicieni urmăriți penal și tot așa. O deputată a ieșit din aceste tipare și a făcut un gest la care puțini se așteptau. Ea s-a gândit să ajute pacientele bolnave de cancer. Liliana Ciobanu s-a dus, vineri, la Fundația Renașterea și a donat 15 centimetri din părul ei. Fetița de 9 ani a deputatei a acceptat cu bucurie să urmeze exemplul mamei, care s-a tuns pentru ca, din părul ei, să fie confecționate peruci pentru persoanele bolnave de cancer. Dar asta nu este tot. Deputata Liliana Ciobanu are în plan o campanie în Parlament, unde sunt multe deputate cu păr lung.
 
De anul trecut, de când a început această campanie, peste 2.000 de femei au fost de acord să renunţe la cel puţin 15 centimetri din părul lor, şi există chiar o tunsoare-tip dedicată acestei acţiuni caritabile. Din tot părul strâns, Fundaţia Renaşterea ar putea confecţiona circa 400 de peruci din păr natural. Potrivit celor de la fundaţie, până acum au reuşit să facă 15. Manopera costă între 600 şi 1.200 de lei. Două dintre peruci au ajuns la tinere rănite în urma tragediei din clubul Colectiv.
 
Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea, a declarat că solidaritatea femeilor depășește granițele țării, deoarece românce care trăiesc în Austria, Italia, Danemarca, Germania sau Marea Britanie au spus ”da” campaniei ”Bravecut”. Ele s-au tuns în străinătate și au trimis codițele prin poștă. Se pot face și donații în bani, pentru realizarea de peruci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii