Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Vişan (PSD) - „Jocul politic al liberalilor care fac din dublarea alocaţiilor o imensă nedreptate societăţii!“

ro

16 Jan, 2020 00:00 941 Marime text
Deputatul PSD de Constanţa George Vişan critică jocul politic al liberalilor care fac din ”dublarea alocaţiilor” o imensă nedreptate societăţii. 
 
“De când au ajuns alocaţiile un ping pong al dinamicii politicienilor aţâţaţi de Guvern, şi nu un proiect de ţară? Să fiu mai exact, ce democraţie matură şi consolidată, ca să-i citez pe ultimii doi preşedinţi ai României, are o clasă politică ce critică negativ mărirea alocaţiilor? România este acest loc, din păcate, unde unii liberalii voiau să condiţioneze alocaţia în funcţie de rezultatele elevilor. Unde e logica aici? Vă spun eu, lipseşte cu desăvârşire împreună cu tot registrul unui Caragiale modern. Avem astăzi de-a face cu o prostie vinovată care va trage în jos România pe scara ruşinii, instalând din nou umilinţa de a fi român în ţara liberalilor. Păcat că liberalii nu sunt liberi, liberi măcar de propria prostie”, spune George Vişan.
 
Vă reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 14 ianuarie a.c. decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
 
Legea prevede că "alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".
 
Creşterea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.
 
“Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii