Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finantele achizitioneaza o nava de patrulare

ro

29 Jan, 2009 03:13 909 Marime text
Ministerul Finanţelor Publice a achiziţionat, recent, o navă performantă de patrulare. Vasul este construit în Şantierul Naval Damen.

Nava maritimă de supraveghere, pe care autorităţile române intenţionau să o achiziţioneze de mai multă vreme, va fi livrată în Portul Constanţa. Aceasta este destinată supravegherii frontierei maritime a României - frontieră externă a Uniunii Europene, precum şi respectării jurisdicţiei statului român în zona de competenţă.
Valoarea totală a contractului este de 24.750.000 euro, fără TVA, mai exact de 105, 64 milioane de lei (1.257 miliarde de lei vechi cu TVA).
Contractul a fost adjudecat prin licitaţie deschisă, iar criteriul a fost preţul cel mai scăzut. Potrivit anunţului de atribuire, publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), a fost primită o singură ofertă. Astfel, constructoarea navei a fost desemnată compania olandeză Damen Shipyards Gorinchem BV, care deţine Şantierul Naval Galaţi. Contractul a fost atribuit pe 12 ianuarie 2009. Potrivit anunţului din atribuire, contractul ar putea fi subcontractat în proporţie de 28%.
Contractul este finanţat din fonduri comunitare, fiind sprijinit prin Proiectul RO-FSCH-18, ce prevede întărirea controlului la frontierele externe prin creşterea mobilităţii navale şi terestre a echipelor Poliţiei de Frontieră Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii