Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără penali în funcţii publice USR strânge semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion

ro

31 Mar, 2018 00:00 2124 Marime text
Sediul Uniunii Salvaţi România - filiala judeţeană Constanţa a găzduit, ieri, o conferinţă de presă la care au participat deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, preşedintele filialei judeţene USR Constanţa, Remus Negoi, şi Florin Cocargeanu, membru al Biroului Judeţean al USR Constanţa.
 
În cadrul evenimentului a fost detaliată iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei României „Fără penali în funcţii publice“, demarată de Uniunea Salvaţi România, care a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ şi a fost publicată în Monitorul Oficial. „Nu pot fi aleşi în cadrul organelor administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării“, au precizat reprezentanţii USR Constanţa.
 
Preşedintele USR, Remus Negoi, a ţinut să precizeze că, începând cu 1 aprilie, în faţa Casei de Cultură din Constanţa va fi amplasat un cort pentru strângerea de semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion. „Targetul pentru Constanţa este de 20.000 - 25.000 de semnături. Campania pentru strângerea semnăturilor va dura şase luni, iar cortul USR va fi mutat din faţa Casei de Cultură şi în alte zone ale municipiului Constanţa“, a anunţat Remus Negoi.
 
La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a ţinut să precizeze că iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei României „Fără penali în funcţii publice“ trebuie să fie susţinută de cetăţenii ţării. „Acest proiect trebuie să fie susţinut în mod direct de către cetăţeni. Proiectul este al cetăţenilor României. Ideea este a USR şi este sprijinită de cetăţeni, este, în primul rând, a cetăţenilor. Românii vor spune clar că nu îşi doresc penali în funcţii de conducere. Trebuie să adoptăm un model corect şi european. Sau să alegem ca în funcţii de conducere să se afle persoane urmărite penal. Cale de mijloc nu există. Trebuie să decidem ce fel de societate vrem să fim. Să strângem aceste semnături ca să dovedim că nu avem o ţară de hoţi. Considerăm că societatea noastră are o stare de ne-normalitate. De aceea trebuie să o schimbăm. Interdicţiile se referă la situaţia în care există condamnaţi penal definitiv. Interdicţia va opera până la reabilitare, amnistie“, a spus deputatul Stelian Ion.
 
Campania debutează oficial pe 31 martie, la ora 11.00. USR Constanţa va da startul pe faleza Cazinoului acestei campanii de strângere de semnături. Cei care vor semna documentul vor da următoarele date: numele şi prenumele, domiciliul, seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP-ul. „Sperăm că cetăţenii vor avea încredere în ceea ce facem cu aceste semnături. Este o răspundere politică“, a mai precizat deputatul Stelian Ion.
 
„Din experienţa campaniei electorale, suntem convinşi că cetăţenii nu vor avea o reţinere în semnarea acestei iniţiative. Formatul datelor adunate este cerut de lege. După şase luni, listele vor fi depuse la primăriile localităţilor pentru verificare şi avizare. Invităm şi celelalte partide să susţină această campanie iniţiată pentru proiectul privind modificarea Constituţiei României «Fără penali în funcţii publice». După ce va ajunge în Parlament şi va fi votat de ambele camere, acest proiect de lege va fi supus unui referendum organizat de Guvernul României“, a menţionat, la rândul său, preşedintele USR, Remus Negoi.
 
„Credem că la sfârşitul anului proiectul va ajunge în Parlament. Sper să avem şi sprijinul celorlalţi colegi“, a mai anunţat Stelian Ion.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stanciu nicolae 20 Jul, 2018 05:44 gata cu toti hotii ,si spagarii care au devenit bogati peste noapte,vrem sa se introduca vechea lege ai lui Ceausescu nr.18,tot ce s a cistigat peste noapte sa se dea inapoi.
  • stanciu aurelia 20 Jul, 2018 05:40 nu mai putem trai in aceasta minciuna continua,trebuie sa se termine cu toti acesti impostori care ne conduc