Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt tensiuni în USR Medgidia. Liderul filialei este contestat. Președintele Remus Negoi afirmă că se va face o „investigație” în teritoriu!

ro

15 Feb, 2021 00:00 4648 Marime text
  • Mai mulți membri au trimis o sesizare Biroului Județean al USR Constanța prin intermediul căreia supun atenției conducerii județene “situația gravă din cadrul filialei,din cauza unor nereguli care care s-au perpetuat”
  • Vizat de sesizare este chiar liderul de filială, Bogdan Moșescu, din cauza căruia, mai mulți urs-iști și-au dat demisia, unii dintre ei chiar membri fondatori
  • Pe scurt, se fac acuzații de influență, presiune și atmosferă imposibilă desfășurării activității politice, în spiritul doctrinei și a statutului partidului
  • Birou județean al USR va stabili o echipă raportoare, care va investiga situația de la Medgidia
  • În funcție de concluziile raportului, Biroul județean va analiza şi va acționa conform statutului USR, susține președintele organizației județene, senatorul Remus Negoi

Sunt tensiuni în filala USR de la Medgidia. Mai mulți membri au trimis o sesizare Biroului Județean al USR Constanța prin intermediul căreia supun atenției conducerii județene “situația gravă din cadrul filialei,din cauza unor nereguli care care s-au perpetuat”, susțin mai mulți membri de la Medgidia.
Vizat de sesizare este chiar liderul de filial, Bogdan Moșescu, din cauza căruia, spun contestarii acestuia „mai mulți colegi valoroși și-au dat demisia, unii dintre ei chiar membri fondatori”.
Pe scurt, se fac acuzaíi de influență, presiune și atmosferă imposibilă desfășurării activității politice, în spiritul doctrinei și a statutului USR.
Totodată, membri filialei Medgidia susțin că din 07.02.2021 , Biroul Local funcționează nestatutar , motiv pentru care solicită anularea tuturor hotărârilor luate în această perioadă.
Probleme ar exista și în ceea ce privește contribuțiile pentru întreținerea sediului filialei și pentru plata utilităților.

“Un alt lucru deosebit de grav s-a petrecut în seara zilei de 10.01.2021 , când Bogdan Moșescu a demonstrat că nu pune preț pe sinceritate, transparență și respect față de colegi. În acea seară am fost informați că președintele Remus Negoi solicita până a doua zi , eventuale proiecte pentru comunitățile locale și bugetele necesare pentru aceste proiecte . Majoritatea am concluzionat că timpul acordat era exagerat, absurd de scurt și că practic
devenea imposibil de realizat. Ulterior s-a aflat că solicitarea președintelui Negoi venise cu câteva zile înainte, dar noua ne fusese ascuns acest aspect, aruncând o lumină nefavorabilă și cu buna stiinta asupra lui Remus Negoi”, se mai arată în sesizare.

Biroul județean va analiza și acționa conform statului USR


L-am informat pe președintele organizației, senatorul Remus Negoi în legătură cu această sesizare, pe care și domnia sa a primit-o pe email.
Urmare a celor reclamate de membri USR Medgidia, Remus Negoi a declarat pentru ZIUA de Constanța: “Săptămâna viitoare vom avea şedință de Birou județean, în care vom stabili o echipă raportoare, care va investiga. În funcție de concluziile raportului, Biroul județean va analiza şi va acționa conform statutului USR”.

Ce spune președintele de la Medgidia despre acuzațile care i se aduc
 
Liderul USR Medgidia, Bogdan Moșescu lasă să se înțeleagă că situația din filială ar fi sub control și afirmă că a aflat din presă despre nemulțumirile semnatarilor sesizării.
“Am aderat partidului USR în 2019 cu speranța că reprezintă o alternativă reală la tot ce-i mai nociv în societatea noastră și nu cred că îmi voi schimba opinia pentru câteva cazuri izolate. Au mai fost poziționări publice privitoare la faptul că filiala ar fi ”distrusă” sau că ar fi ”plecat toți membrii”, dar iată că rezistăm în pofida tuturor presiunilor și tentativelor de acaparare, astăzi însumând de 4-5 ori mai mulți membri decât la început. USR Medgidia este și va rămâne o organizație liberă de orice influență.
Țin foarte mult să menționez faptul că în ultimul an filala a crescut în ritm accelerat și va crește în continuare, iar pentru acest aspect vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru toată munca depusă și pentru că mi-au fost alături în acest demers de a promova valorile ce stau la baza Uniunii Salvați România.
De asemenea, în tot acest răstimp nu s-a înregistrat nici măcar o sesizare sau vreo abatere de la regulamente și statut. Probabil că s-a întâmplat ceva recent și se dorește o răsturnare de situație în cadrul filialei.
În concluzie, nu am să comentez dacă asupra cuiva este sau nu pusă o ”lumină nefavorabilă”, dar un lucru este cert. Este regretabil și apreciez ca fiind necolegial faptul că aflu toate acestea din presă și nu de la colegul meu prin căile interne de comunicare. Cred cu tărie că dialogul este cheia fundamentală pentru orice neînțelegere.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii