Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

ro

26 Jan, 2024 19:34 740 Marime text
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu



 
  • Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că legea pe care a iniţiat-o şi care prevede că 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată.

„E mare păcat că - în acest an electoral în care avem toate tipurile de alegeri - legea pe care am iniţiat-o şi care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată.

 
Ar fi fost un mare progres al societăţii, un semn că actualul Parlament înţelege nevoia de avea egalitate de şanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administraţie, în Parlament, înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populaţiei din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai aşezată. Încă mai e timp şi sper ca acest proiect să devină lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie. Altfel, ratăm un standard important pentru încă alţi patru ani", a spus Alina Gorghiu, pe Facebook.
 

Ea a adăugat că, în calitate de lider al PNL Argeş, va dubla numărul de candidate pentru primării.

„Ca preşedintă a organizaţiei PNL Argeş, voi dubla numărul de candidate pentru primării. Vocea şi perspectiva femeilor trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel local. Între timp, m-am alăturat celor peste 20.000 de semnatari ai petiţiei prin care se cere Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile din 2024 şi o reprezentare corectă a femeilor în Parlament", a afirmat Gorghiu.
 

Citește și
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu și-a făcut cont de Tik-Tok pentru a comunica mai ușor cu tinerii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii