Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO-TEXT Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține o conferință de presă. Ce subiecte se discută

ro

25 Mar, 2022 11:34 1764 Marime text

Imagine din timpul conferinței, Sursa: ZIUA de Constanța
Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține astăzi, 25 martie 2022, o conferință de presă, la sediul cabientului său din Constanța.

Printre subiectele abordate se va număra și implicarea sa în ajutorul financiar european oferit Ucrainei, precum și provocările bugetare ale crizelor în derulare, dar și acțiunile de sprijin a refugiaților desfășurate  de  către  birourile locale ale europarlamentarului.

De asemenea, se va discuta și pe marginea demersului USR Mangalia de strângere de semnături în vederea punerii în dezbaterea Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind trecerea Pădurii Comorova din domeniul privat în domeniul public.


La conferința de presă participă, de asemenea, Cristina Rizea, deputat USR, Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.


 La conferinţă participă şi deputatul USR Stelian Ion.
 

Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă: "Am venit astăzi acasă pentru că iubesc Constanţa şi iubesc Dobrogea. Am câteva mesaje din munca pe care o fac la Parlamentul European, dar şi mesaje locale."

"Toată Europa este foarte impresionată de efortul voluntar pe care îl face România în această criză, lucru ce ne va aduce puncte îl plus inclusiv pentru includerea în Spaţiul Schengen."

 "Credem că este posibil ca războiul să continue, iar fără sprijină din partea UE nu se va putea. Vor veni 500 milioane de euro pentru gestionarea acestei situaţii şi este important ca şi România să beneficieze de parte din aceşti bani, să nu treacă sau să suporte singură această criză."


"Pentru mine, chestiunea Pădurii Comorova este una esenţială. În contextul deşertificării, este important să reţinem ceea ce avem şi să nu distrugem"

"Facem un apel către toţi locitorii Mangaliei să se alăture demersului nostru, este nevoie de sprijinul, de semnăturile lor."

 "Legat de securitatea navigatorilor în Marea Neagră, fiind în zonă de război, există nişte recomandări. Avem probeleme cu navigatori ce rămân izolaţi, firmele lor neputând să le plătească revenirea, spunând că este o zonă de risc. Sunt alături de ei."

"Sunt alături şi de colegii de la Agigea în demersul lor privind referendumul."



Nicu Ștefănuță va vizita vineri după-amiază locurile defrișate din pădurea Comorova de la Neptun și va sta de vorbă cu localnicii despre situație, provocări și soluții pentru mediu, în calitatea sa de europarlamentar membru în Comisia de Mediu. La finalul zilei, europarlamentarul se va întâlni cu membrii USR Agigea, unde susține demersul filialei privind organizarea unui referendum local de demitere al primarului comunei. Sâmbătă dimineață va pleca împreună membrii USR Constanța și cu o parte din ajutoarele umanitare strânse de aceștia spre vama Isaccea din județul Tulcea.


În continuarea evenimentului a luat cuvântul Cristina Rizea. 
 

"Legat de securitatea navigatorilor în Marea Neagră, fiind în zonă de război, există nişte recomandări. Avem probeleme cu navigatori ce rămân izolaţi, firmele lor neputând să le plătească revenirea, spunând că este o zonă de risc. Sunt alături de ei."


"Sunt alături şi de colegii de la Agigea în demersul lor privind referendumul."

"Această pădure dispare hectar cu hectar în fiecare an"



În cadrul conferinței de presă, vorbște Stelian Ion. 
 

"Bunicii noştri au fost în situaţia în care se află acum refugiaţii din Ucraina. Să ne purtăm cu aceşti oameni cum am vrea să se poarte alţii cu noi sau cu copiii noştri, dacă ar fi o situaţie similară. Aceşti oameni nu sunt turişti. Au fost goniţi la propriu de bombe."


"La Pavilionul Expoziţional, propunem un Centru comunitar de sprijin pentru refugiaţi, ce presupune 100 de paturi pentru persoanele ce au nevoie urgentă de sprijin. Este nevoie de duşuri şi o masă caldă, să asigurăm nevoile primare."

 

"Este nevoie de o aplicaţie care să fie un ghid pentru cei din Ucraina, să se poată orienta mai uşor."

"Toate eforturile trebuie coordonate, iar oamenii trebuie ghidaţi. Sunt copii ce au nevoie să își desfăşoare în continuare activităţile de instruire, pentru că nu ştim cât va dura războiul. Este nevoie de a le facilita angajarea oamenilor, în colaborare cu CCINA și IMM-urile s-ar putea găsi soluţii."

"Legat de Comorova, am tras semnale de alarmă cu ani în urmă chiar, dar lucrurile se agravează. Autorităţile locale par să pună umărul să distrugă ce a rămas."

 

"Avem o parte de aproape 200 ha în domeniul privat al municipiului Mangalia pe care vrem să o trecem înapoi în domeniul public al statului."

 

"Important este ca oamenii să se mobilizeze și să dea aceste semnături."



A luat cuvântul Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.

  "Am vrea să ne concentrăm mai mult asupra cetăţenilor Mangaliei, de ei avem nevoie să semneze. Ştim că există niște interese private foarte mari."


"Ştim că interesele imobiliare vor migra spre sudul litoralului."

"Sperăm ca măcar hectarele ce au rămas în proprietatea CL să treacă în proprietatea statului. Este nevoie de circa 1700 - 1800 de semnături."

"O să mergem noi, o să facem tot posibilul pentru a putea strânge semnăturile."

"Nu suntem împotriva dezvoltării, dar suntem pentru o dezvoltare sustenabilă. Sunt hoteluri abandonate ce pot fi refăcute."
 


Petre Enciu, vicepreședinte CJC este următorul care ia cuvântul în cadrul conferinței. 
 

"La CJC s-a constituit un grup-suport pentru CJSU, suntem un grup de suport pentru refugiaţii din Ucraina. Am înfiinţat deja o linie de suport pentru toate persoanele refugiate. Am început transformarea Pavilionului într-un hub umanitar. Ne gândim să propunem deschiderea cantinei din cadrul Pavilionului pentru refugiaţi. Este nevoie de alimente pentru refugiaţi."


"Un alt ajutor adus de CJC în această criză este sprijinul adus de DGASPC Constanța inclusiv pentru copiii refugiaţilor."


"Așteptăm deschiderea fondurilor europene pentru această criză. Constanţa nu va rata aceste finanţări"

"Legat de Pădurea Comorova, susţin demersul colegilor mei."


Nicu Ştefănuţă a vorbit despre importanța pe care o are apsetctul legat de faptul că primăriile să colecteze datele de la cetăţeni privind refugiaţii pe care aceștia îi adăpostesc şi să le transmită ISU.
 

 "Este important ca primăriile să colecteze datele de la cetăţeni privind refugiaţii pe care aceștia îi adăpostesc şi să le transmită ISU, pentru ca acești cetăţeni să își recupereze cheltuielile."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii