Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este un contract păgubos" Primarul Cristian Radu va rezilia contractul cu SC Callatis Therm SA

ro

28 Jun, 2012 01:00 2420 Marime text
cap_2.jpgNoul edil-şef al municipiului Mangalia, Cristian Radu, nu renunţă la ideea de a comanda un audit intern în Primărie. „Tot ce am spus se va face după o săptămână, două după ce vin în Primărie. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat, este indicat să fac asta, un audit, o inventariere". Amintim că Radu afirma, în timpul campaniei electorale, că va solicita un audit intern pentru a afla cum a fost cheltuit banul public în Mangalia.

Şeful administraţiei publice locale a precizat, de asemenea, că intenţionează ca în cel mai scurt timp să rezilieze contractul cu furnizorul de agent termic din Mangalia, SC Callatis Therm SA, pentru că „este un contract păgubos pentru cetăţeni". Amintim că iarna trecută locuitorii municipiului Mangalia au rămas fără căldură în apartamente, fiind obligaţi să îndure temperaturi extrem de scăzute. Cristian Radu a afirmat şi că serviciul de furnizare a agentului termic „se va întoarce la Primărie de acum, din vară". „Mai mult, vom achiziţiona vara aceasta toată cantitatea necesară de combustibil, pentru ca oamenii să aibă căldură în apartamente la iarnă", a adăugat primarul Cristian Radu. El a specificat faptul că şi dacă nu ar fi avut loc un referendum pe tema rezilierii contractului cu SC Callatis Therm, ar fi renunţat la acesta.

Aflat la început de mandat, edilul-şef susţinut de USL a declarat şi că intenţionează să demareze procedurile necesare pentru ca transportul din Mangalia să devină, parţial, serviciu public. „O parte din transportul de persoane se va întoarce la Primărie, pentru a asigura gratuitate celor care depind de acest mijloc de transport: pensionari, elevi, persoane cu dizabilităţi, şomeri. Deci nu va mai fi un serviciu total externalizat", a conchis Radu pe marginea acestui subiect.

O altă prioritate pentru debutul de mandat 2012 - 2016 constă în rezolvarea problemei câinilor maidanezi care s-au înmulţit nepermis în ultimii ani în sudul litoralului. „Trebuie să adunăm toţi câinii din staţiuni şi din Mangalia, să-i ducem în adăposturi, astfel încât în şase luni să nu mai existe câini vagabonzi pe străzi".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii