Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Turcescu nu renunţă nici el la înfiinţarea unui spital regional La rectificarea bugetară, UPU Constanţa a primit fonduri suplimentare! (document)

ro

14 Sep, 2017 00:00 2953 Marime text
În luna iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PMP Constanţa Robert-Nicolae Turcescu a pus în discuţie problema subfinanţării Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, al cărei buget aprobat în 2017 pentru Titlul II - cheltuieli materiale este de 6.491 mii de lei, ceea ce înseamnă 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii de lei) şi 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii de lei) aprobat pentru aceeaşi destinaţie.

„Spitalul Judeţean Constanţa este într-o stare deplorabilă din cauza subfinanţării şi nu va putea face faţă unui flux sporit de pacienţi. Doar în weekendul trecut au ajuns pe litoral peste 130.000 de turişti din toată ţara. Subfinanţarea acestei unităţi medicale este o crimă cu premeditare! Este necesară suplimentarea bugetului Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, cel puţin la nivelul execuţiei bugetare a anului 2016, astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a actului medical şi trimestrializarea acestuia să ţină cont de specificul zonei şi al activităţii UPU Constanţa, şi anume creşterea numărului de pacienţi în timpul sezonului estival“, a precizat la acel moment, deputatul PMP Robert Turcescu.

Guvernul a răspuns la interpelarea deputatului PMP 

Recent, parlamentarul constănţean a primit un răspuns la interpelarea sa pe tema subfinanţării UPU Constanţa chiar de la premierul Mihai Tudose. „Guvernul a decis să aloce la rectificarea bugetară sumele care aduc bugetul UPU Constanţa la valoarea execuţiei bugetare din anul 2016. Nu e mult, dar nu e nici puţin, având în vedere că, iniţial, bugetul acestei unităţi pe 2017 era doar la nivelul a 61% faţă de bugetul din 2016“, se arată în răspunsul la această interpelare. 
 
La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, susţine că Unitatea de Primiri Urgenţe avea nevoie ca de aer de aceste sume de bani, primite la rectificare, altfel activitatea fiind pusă în pericol, până la sfârşitul anului.

Deputatul PMP, Robert Turcescu mai afirmă că va continua demersurile pentru alocarea sumelor necesare unităţilor sanitare constănţene, dar şi pentru realizarea unui spital regional pe raza judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii