Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

ro

07 Sep, 2018 00:00 2543 Marime text
Fostul ministru al Turismului din guvernele Grindeanu şi Tudose, deputatul Mircea Dobre, continuă să-l critice pe actualul ministru al Turismului, Bogdan Trif, pe care, mai nou, îl acuză de legalizarea ţepelor din turism prin aprobarea unei ordonanţe de guvern.
 
„Este vorba despre Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum ş̦i pentru modificarea unor acte normative - care tocmai a intrat în vigoare, începând cu 2 septembrie 2018. Timp de 60 de zile, orice escroc poate profita de vidul legislativ, sau, mai exact, de o lege specială care tocmai a fost dată pentru ei.
 
Cu alte cuvinte, Ministerul Turismului nu poate cere niciun instrument de garantare niciunui operator economic ce doreşte să înfiinţeze o nouă agenţie de turism, deoarece Ordonanţa 107/1999, cu modificările şi completările ulterioare, tocmai a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonanţe 2/2018 - act normativ care lipseşte tocmai de pe site-ul instituţiei care l-a iniţiat (detalii aici: http://turism.gov.ro/web/legislatie / şi click pe ordonanţe)”, susţine deputatul Pro România.
 
Mircea Dobre afirmă că ordonanţa nu se află pe site-ul Ministerului Turismului, deoarece „incompetentul ministru al Turismului a gafat din nou, în momentul în care a iniţiat ordonanţa. Şi, din nou, Guvernul a aprobat. Unde este gafa majoră a acestei ordonanţe? Probabil într-unul dintre cele mai importante capitole ale acestui act normativ, care produce efecte începând chiar de azi, din momentul intrării în vigoare, şi anume: capitolul VII - art. 28 şi art. 30.
 
Pe înţelesul tuturor: art. 28 alin. 3, coroborat cu art. 30, face referire la agenţiile de turism care există în acest moment, dar nu spune nimic despre agenţiile de turism care urmează să se înfiinţeze. Sau poate că nimeni nu mai are voie să înfiinţeze o agenţie de turism, până când Trif nu termină normele de garantare.
 
Hai să ne referim la o companie care de mâine doreşte să înfiinţeze o agenţie de turism şi nu a activat niciodată în acest domeniu. Conform acestei ordonanţe în vigoare, agenţia de turism nou înfiinţată nu mai trebuie să prezinte un instrument de garantare, deoarece în art. 18 al acestei ordonanţe ni se prezintă mai multe instrumente pentru care nu există norme în vigoare - norme pe care ministrul trebuie să le aprobe prin ordin în termen de 60 de zile.
 
Asta înseamnă că, în toată această perioadă, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, vicepreşedinte PSD, a «legalizat ţeparii», cum chiar el îi numea pe cei de care pretindea că vrea să ne apere pe toţi. Ministerul, prin foştii colegi de la Autorizare, nu poate cere un instrument de garantare niciunui operator economic care doreşte să înfiinţeze o nouă agenţie de turism, deoarece Ordonanţa 107/1999, cu modificările şi completările ulterioare, a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei Ordonanţe 2/2018“, conchide deputatul.
 
Deputatul Pro România îi sfătuieşte pe această cale pe românii care doresc să cumpere pachete de servicii turistice să fie mult mai atenţi de acum înainte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii