Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultimă oră, cu binecuvântarea conducerii naţionale PSD Constanţa îşi alege noua conducere pe 29 iunie

ro

20 Jun, 2015 00:00 2983 Marime text
Social-democraţii constănţeni îşi vor alege noua conducere mai devreme decât era iniţial planificat. Concret, potrivit declaraţiilor făcute de Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, şi de deputatul Mircea Titus Dobre, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, alegerile pentru conducerea Organizaţiei Municipale vor avea loc pe 27 iunie, iar cele pentru conducerea Organizaţiei Judeţene, pe 29. Dacă cele dintâi se vor derula la termen, alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa se desfăşoară în urma unei derogări date de conducerea centrală a partidului. Asta pentru că situaţia din PSD Constanţa este, conform declaraţiilor lui Dragomir, „una specială, cu preşedinte interimar (n.r. senatorul Nicolae Moga) şi preşedinte executiv suspendat (n.r. Nicuşor Constantinescu)“. 

„Din punctul nostru de vedere, Nicuşor Constantinescu nu poate candida“

În ceea ce îl priveşte, Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a declarat că va candida pentru un nou mandat de secretar executiv al PSD Constanţa, dar şi că nu e deloc tentat de funcţia de preşedinte al organizaţiei. Cât despre deputatul Mircea Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor constănţeni, el va candida pentru un mandat de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Evident, „punctul nevralgic“ al alegerilor interne din PSD Constanţa îl reprezintă (im)probabila candidatură a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, pentru funcţia de „el lider maximo“ al organizaţiei. „Din punctul nostru de vedere, Nicuşor Constantinescu nu poate candida, este suspendat din partid. E imposibil, statutar vorbind. Demersurile pe care dânsul le-a făcut săptămâna trecută le-am considerat nestatutare“, a explicat Cristinel Dragomir, făcând astfel referire la posibilitatea ca Nicuşor Constantinescu să candideze pentru fotoliul de preşedinte al PSD Constanţa. De asemenea, Dragomir a reamintit că Nicuşor Constantinescu e suspendat din calitatea de membru până la întrunirea Consiliului Judeţean al PSD, structură care nu se poate reuni, în niciun caz, decât ulterior conferinţei judeţene de alegeri din 29 iunie.

Citeşte şi 

„Cântecul lebedei“. Suspendat de Ponta din PSD şi aflat sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu atacă vehement Justiţia (document)

Activitatea PSD Constanţa nu a fost afectată de suspendarea lui Constantinescu


Acelaşi Dragomir a ţinut să precizeze că, din punct de vedere strict organizatoric, activitatea PSD Constanţa nu a fost afectată de suspendarea, de către conducerea centrală a partidului, a lui Constantinescu din calitatea de membru al PSD.

Întrebat dacă PSD ia în calcul excluderea lui Nicuşor Constantinescu din partid, secretarul executiv a afirmat: „În condiţiile în care se încalcă statutul în mod repetat, se poate ajunge şi la această hotărâre“. Totuşi, Dragomir nu a făcut o declaraţie tranşantă în acest sens. Amintim că pentru funcţia de preşedinte al PSD Constanţa - Organizaţia Municipală va candida, pentru „un ultim mandat“, aşa cum a mărturisit, primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Cât despre şefia Organizaţiei Judeţene, până la acest moment nu se poate vorbi despre o anume candidatură. Atât la scrutinul intern pentru conducerea Organizaţiei Municipale, cât şi la cel pentru conducerea Organizaţiei Judeţene va fi prezent, conform precizărilor lui Cristinel Dragomir, Andrei Dolineaschi, secretarul general la nivel naţional al PSD.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii