Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:05 10 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coroană funerară depusă de doi parlamentari USR la sediul Institutului Cultural Român

ro

07 Mar, 2023 11:37 1342 Marime textÎn această dimineaţă, parlamentarii USR Iulian Bulai şi Remus Negoi au depus o coroană la sediul central al Institutului Cultural Român (ICR) din Bucureşti, pentru a marca decesul simbolic al diplomaţiei culturale româneşti, după ce funcţiile de conducere ale filialelor ICR din străinătate au devenit „sinecuri personale şi de partid, numind ca directori şi directori adjuncţi neamuri şi cumetri al şefilor de partid, foşti politicieni rămaşi pe linie moartă şi necunoscători de limbi străine (începând cu limba ţării unde sunt trimişi), foşti şefi de case de cultură sau habarnişti fără nicio legătură cu domeniul cultural".

"Am făcut tot ce era omeneşte posibil să oprim derapajele grave de la însăşi esenţa Institutului Cultural Român - aceea de a reprezenta România în lume, din punct de vedere cultural. Am trimis sesizări, interpelări, am chemat conducerea ICR în Parlament, am tras semnale de alarmă în spaţiul public. Nicio reacţie.
ICR s-a umplut de politruci şi de oameni care nu au absolut nicio treabă cu domeniul cultural. Mulţi oameni care au fost puşi cu mâna de PSD şi PNL. ICR a devenit, în acest moment, piatra funerară a culturii româneşti în străinătate", spune senatorul constănțean USR Remus Negoi, membru în Comisia de cultură a Senatului.

USR solicită, din nou, prezenţa preşedintelui Institutului Cultural Român, Lucian Jicman, la audierea Comisiei de Cultură din Senat, demiterea Catincăi Maria Nistor din fruntea ICR Londra şi stoparea numirilor politicianiste la conducerea filialelor ICR din străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii