Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Formaţiunile politice, cu excepţia PSD, iau în calcul suspendarea primarului din Mereni

ro

08 Feb, 2018 00:00 2779 Marime text
Situaţia din comuna constănţeană Mereni este trasă la indigo cu cea de după localele din 2016, când CL-ul ales prin vot nu a funcţionat, iar instanţa de judecată a decis să-l dizolve. Din această cauză, localitatea este nevoită să funcţioneze cu bugetul aprobat ultima dată în anul 2016.

Recent, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a anunţat că va trimite Corpul de Control al Prefecturii în cazul în care Consiliul Local nu se va întruni în cel mai scurt timp. Pe 5 februarie s-au împlinit trei luni de la alegerile parţiale din 2017 şi de când, practic, Consiliul Local din Mereni nu funcţionează. În urma votului din 5 noiembrie, voturile pentru Consiliul Local Mereni au fost împărţite astfel: PSD a obţinut 409 voturi, PNL - 221, ALDE - 230, PMP - 64 şi PNŢCD - 125. Cele 11 mandate de consilier au revenit după cum urmează: PSD - 4, ALDE - 3, PNL - 2, PNŢCD - 1 şi PMP - 1. 
 
În condiţiile în care timpul a stat în loc în comuna Mereni, reprezentanţii formaţiunilor politice cu reprezentare în Consiliul Local Mereni iau în calcul suspendarea primarului, Silviu-Florentin Gârea, de la PSD.
 
„Primarul va trage de timp cât va putea de mult pentru că nu vrea să aibă un Consiliu funcţional. Doar suspendarea primarului ar putea rezolva problema de la Mereni, iar asta se poate face prin referendum. Planul de suspendare există de ceva vreme, dar nu va fi iniţiat de către conducerea PNŢCD“, a declarat, ieri, preşedintele PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc.
 
În acest moment, există patru contestaţii în instanţă care vizează Consiliul Local Mereni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii