Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL Muhscină pierde în faţa lui Dobre, Huţucă intră în Biroul Politic Naţional (document)

ro

19 Jun, 2017 00:00 4136 Marime text
Liberalii s-au reunit duminică în Consiliul Naţional de Coordonare, pentru a fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi - opt vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, şi opt vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare - şi 16 membri pentru Biroul Executiv. De asemenea, în cadrul Consiliului urmau să fie aleşi trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC, iar secretarul general al liberalilor va fi propus de preşedintele PNL.
 
Lucrările Consiliului Naţional de Coordonare au fost deschise de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenţi 1.220 de delegaţi, din care 58 sunt constănţeni. La propunerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, secretar general al partidului a devenit Robert Sighiartău, economist de profesie, deputat de Bistriţa şi vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal. 

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi candidează lie BolojanIulian DumitrescuMircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc. Alţi 31 de liberali şi-au depus candidatura pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte pentru diferite domenii. 

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL şi-au depus candidatura 20 de liberali. Printre ei, şi George Muhscină, preşedintele filialei municipale de la Constanţa.

Pentru Regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan şi Marius Bodea, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre şi Gheorghe Muhscină, pentru Sud - Muntenia - George Ionescu, Răducu Filipescu şi Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest - Oltenia - Gigel Ştirbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest - Alin PopoviciGheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, Lucia Varga şi Alin Tişe, pentru Centru - Florin Roman şi Ovidiu Moldovan, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache. Pentru funcţia de membru în conducerea PNL şi-au depus candidatura 41 de liberali, iar pentru cea de trezorier - Antonel Tănase. Printre cei care candidează pentru funcţia de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Şoptică, Cristian BuicanFlorin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Bogdan Iulian Huţucă - deputat, preşedinte PNL Constanţa, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru OpreaMarcel Vela, Radu Carp, Nicolae RobuMihai Tararache, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc. 
Vă reamintim că liberalii şi-au ales, sâmbătă, noul preşedinte în cadrul Congresului partidului, la care au participat aproximativ 5.000 de delegaţi. Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL în cadrul evenimentului organizat la Romexpo. Ludovic Orban a întrunit 3.518 voturi, iar contracandidatul său, Cristian Buşoi, 952 de voturi, a anunţat preşedintele Comisiei de numărare, Mircea Toader. De asemenea, Daniel Buda a fost ales, cu 1.948 de voturi, preşedinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

Cine sunt cei 16 vicepreşedinţi PNL

Liberalii şi-au ales, duminică, în cadrul Consiliului Naţional, cei 16 vicepreşedinţi, opt pe domenii de specialitate şi opt pe regiuni de dezvoltare. Au fost aleşi: Vlad Nistor - vicepreşedinte pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională; Dan Leoreanu, - vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean - vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti; Florin Cîţu - vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială. 
Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. 
Dan Motreanu a fost ales vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi; Adrian Oroş- vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură; Virgil Guran - vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională. 
Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreşedinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia - Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia - Gigel Ştirbu, pentru Vest - Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, pentru Centru - Florin Roman, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache.Muhscină a ratat funcţia de vicepreşedinte regional al PNL

George Muhscină pierde în faţa lui Victor Paul Dobre funcţia de vicepreşedinte regional sud-est. Dobre, care a candidat din echipa Orban a obţinut 110 voturi, în timp ce în dreptul lui Muhscină s-au contabilizat doar 77 voturi. Contactat telefonic, Muhscină a precizat că "şi-a încercat norocul, dar era foarte greu să câştige". Precizăm că Muhscină a candidat pe locul pe care Cristian Buşoi a renunţat să-şi mai nominalizeze un om de echipa sa, făcând practic o înţelegere cu susţinătorii săi din filiala Constanţa. În urmă cu două zile, Muhscină explica pentru ZIUA de Constanţa ca această candidatură este o mare oportunitate pentru organizaţia de la malul mării şi lua în calcul chiar o victorie. Nu a fost să fie, mai ales în contextul în care Orban a făcut ieri apel clar să-i fie votată echipa care l-a susţinut şi alături de care a candidat la Congresul PNL.
Surse politice din PNL, spun însă că deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa a primit 797 de voturi şi este  membru în Biroul Naţional al PNL. 
Citeşte şi:

Slăbiciune, trădare sau doar propriul interes…: Cum explică Huţucă şi Muhscină oportunitatea ca filiala Constanţa să aibă un vicepreşedinte regional?

Exclusiv
Lovitură de teatru în PNL Constanţa. Huţucă de partea lui Orban, Muhscină cu Buşoi (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii