Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean da 10.000 de euro pentru inchirierea unui imobil

ro

04 Dec, 2007 20:00 1186 Marime text

Consilierii judeteni au creat, ieri, o "bresa" in bugetul Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru inchirierea in viitorul apropiat a unui imobil pentru mutarea Directiei Afaceri Europene din cadrul institutiei.

Proiectul cu numarul 11 de pe ordinea de zi suplimentara a sedintei prevede mandatarea presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu in vederea inchirierii unui imobil, in care sa functioneze sus-numita directie. Suma maxima stabilita prin proiect, pe care CJC este dispus sa o aloce pentru inchirierea spatiului respectiv este de 10.000 euro. Dupa tariful pe care institutia judeteana este dispusa sa il plateasca pentru imobilul cu pricina, oamenii de rand, cat de cat la curent cu piata imobiliara constanteana, nu pot decat sa-si imagineze un mic palat, undeva pe malul marii, pentru ca altfel nu s-ar explica "marja" de 10.000 de euro pentru chiria lunara pe care CJC si-a stabilit-o prin proiect. Presedintele CJC a motivat ca este nevoie urgenta de inchirierea unui sediu pentru Directia Afaceri Europene pentru ca angajatii "stau inghesuiti cate 12 intr-un birou". Pentru aceasta situatie, seful CJC a dat vina si pe prefect, afirmand ca a facut nenumarate solicitari catre prefectul Constantei - avand in vedere ca CJC functioneaza practic in sediul Prefecturii - pentru gasirea unor spatii pentru cei 54 de angajati ai Directiei Afaceri Europene, dar nu a primit niciun raspuns. Constantinescu a precizat ca spatiul este important pentru randamentul angajatilor, care ar trebui sa aiba fiecare cel putin cate cinci metri patrati la dispozitie. Consilierul judetean PNL Victor Manea a propus chiar construirea unui nou sediu al CJC, motivatia fiind aceea ca ar fi mai bine ca institutia sa-si ridice un imobil, decat sa dea bani pe chirie. Seful CJC a fost de acord si a spus ca va initia la proxima sedinta un proiect de hotarare in acest sens. "Aveti dreptate domnule Manea", a spus Constantinescu, semn ca PSD si PNL sunt pe aceeasi lungime de unda.

Cin' sa fie norocosul care va baga in buzunar 10.000 de euro

Intrebat ce spatiu are de gand sa inchirieze si cine va fi beneficiarul celor 10.000 de euro lunar, presedintele CJC a afirmat ca nu s-a gasit inca un imobil si ca institutia va cere cate o oferta de la toate societatile imobiliare din Constanta. Nu se stie daca ceilalti consilieri judeteni nu au ochit vreun sediu pentru Directia care nu mai incape intre peretii CJC, cert este ca persoana fizica sau juridica ce va pune mana pe un asemenea contract va fi foarte norocoasa avand in vedere ca va baga lunar in buzunar 10.000 de euro.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii