Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confuzii în PNL Constanţa Candidaţi stabiliţi în 23 sau în 50 de localităţi ale judeţului?!

ro

19 Jan, 2016 00:00 2565 Marime text
 
Liderii PNL, membri ai Biroului Politic Naţional (BPN), s-au reunit ieri în capitală, având pe ordinea de zi teme importante, în special legate de alegerile locale din vară. Practic, de ieri, liberalii au dat startul acţiunilor care au ca obiectiv pregătirea în detaliu a primului scrutin electoral din acest an, un prim test al partidelor politice.
 
De luni, 18 ianuarie, săptămânal, conducerea PNL se va întâlni pentru a finaliza validarea candidaturilor pentru funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ, precum şi a celor ce vizează posturile de preşedinţi ai consiliilor judeţene.
 
Gheorghe Dragomir
Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, ne-a declarat că în prima serie a validărilor BPN al PNL Constanţa nu a fost inclusă. „Constanţa nu a intrat astăzi (n.r. ieri) la validare. Mai întâi, va trebui să validăm în cadrul Biroului Permanent Judeţean (BPJ) toate candidaturile şi apoi le vom înainta la Centru“, a specificat Dragomir.
 
Surse din filială susţin că, la ora actuală, liberalii au stabilit candidaţii pentru funcţia de primar în 23 de localităţi. „Avem bătute în cuie candidaturile PNL la funcţiile de primari în 23 de localităţi din 71 existente la nivel judeţean. Majoritatea celor ce vor fi susţinuţi în scrutinul din vară sunt primari în funcţie. Sunt şi nume noi, însă nu le divulgăm încă… este prea devreme“, ne-au spus sursele noastre.
 
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, contrazice cifra vehiculată de unii colegi de partid: „Până acum, avem stabilite candidaturile pentru funcţiile de primari în aproximativ 50 de localităţi ale judeţului“. Oricare ar fi adevărul, cert este că, până la finele lunii februarie, lista organizaţiei judeţene PNL Constanţa cuprinzând candidaţii susţinuţi de partid în bătălia electorală pentru câştigarea mandatelor de primari, dar şi pe cel ce va fi propus ca preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa va trebui nu doar definitivată şi validată de BPJ, ci şi susţinută prin girul BPN al PNL.   

Primăria şi CJC, prioritare

Potrivit preşedintelui filialei municipale, Robert Boroianu, ţintele propuse de membrii BPJ al PNL Constanţa vizează ca, în localităţile unde se va „lupta“ pentru prelungirea mandatului primarului în funcţie, să se obţină minimum 50%+1 dintre voturile electoratului şi acelaşi scor pentru consiliile locale, astfel încât să se asigure o majoritate. Întrucât pentru orice organizaţie judeţeană de partid reduta cea mai importantă este Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, Boroianu a anunţat că lansarea candidatului susţinut de PNL ar putea avea loc după data de 15 februarie.
 
Obiectivele sunt trasate, dar listele încă sunt în lucru. Şi, pentru că tot am amintit de consilii locale şi de Consiliul Judeţean, liberalii de la Centru au transmis în teritoriu că persoanele care vor fi propuse şi susţinute pentru funcţiile de primar, respectiv pentru cea de preşedinte CJ trebuie să facă echipă bună atât cu cei ce vor candida pentru un mandat de consilier municipal sau judeţean, cât şi între ei. „Colaborarea dintre cei doi este esenţială pentru dezvoltarea oraşului reşedinţă de judeţ şi a judeţului, în cazul unei victorii“, a subliniat Gheorghe Dragomir.
 
De altfel, listele cu liberalii care vor intra în bătălia electorală pentru obţinerea mandatelor de consilier vor fi elaborate după stabilirea şi validarea candidaţilor pentru Primăria Constanţa, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa. „Iniţial, anunţăm candidaţii pentru cele două instituţii şi apoi facem lista consilierilor, pentru că cei propuşi trebuie să fie în concordanţă. În stabilirea listelor pentru Consiliul Local Municipal Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, un cuvânt de spus vor avea cei ce vor candida pentru funcţia de primar, respectiv de preşedinte al CJ“, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
O recomandare a liderilor PNL de la Centru vizează susţinerea candidaturilor pentru Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean ale unor „oameni noi“, care să nu mai fi fost implicaţi politic, dar şi ale colegilor de partid care, până acum, au fost lăsaţi în umbră, deşi au fost alături de formaţiunea politică din care fac parte. Rămâne de văzut în ce măsură va fi luată în considerare această recomandare de către şefii din teritoriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii