Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt reprezentantele USR Constanţa în cadrul selecţiei interne a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 2019?

ro

19 Nov, 2018 00:00 2978 Marime text
Doi reprezentanţi ai USR Constanţa s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidaţilor formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Veronica Enuşcă face parte din filiala Năvodari şi Cristina Drăghici, din filiala Constanţa. 
Veronica Enuşcă are 30 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Arte şi a unui master în Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei în cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. A făcut pasul spre politică în vara anului 2017, pentru că s-a identificat cu oamenii care fac lucruri concrete pentru o schimbare reală în comunităţile lor.
 
Împreună cu colegii săi din plan local, şi-a propus să facă din Constanţa un oraş unde transportul să funcţioneze mai bine, fie că este vorba despre starea drumurilor ori despre poluarea din oraş. Spune că în curând vor lansa concluziile unui proiect care îmbunătăţeşte transportul, iar strategia este rezultatul discuţiilor cu numeroşi specialişti, arhitecţi, al analizei drumurilor şi al discuţiilor directe cu constănţenii, menite a le afla aşteptările şi soluţiile pe care le au pentru comunităţile lor.
 
În Parlamentul European vrea să facă parte din Comisia de petiţii, considerând că Uniunea Europeană trebuie să aibă o politică construită în funcţie de părerile cetăţenilor, iar experienţa activităţii ei la nivelul politicii locale vrea să o aplice la o scară mai mare. Un alt obiectiv al Veronicăi este să contribuie la crearea unei legislaţii europene care să vizeze tranziţia tuturor oraşelor europene la statutul de „smart cities” (oraşe inteligente), asemeni celor din Spania, Germania sau Danemarca.
 
Cristina Drăghici este membră a filialei Constanţa, de profesie economist. Drăghici crede cu tărie că democraţia are nevoie de implicarea oamenilor. „Un grup mic de oameni nu poate face democraţie, pentru că el va ajunge întotdeauna să reprezinte interese mici, în dauna poporului. Pe harta Europei, România este o ţară foarte mare, dar în forurile de conducere suntem văzuţi ca un frăţior mai mic. Miopia celor care iau decizii importante provine din insuficienta cunoaştere a identităţii, a culturii ori a istoriei române. Fără a face rabat la aceste valori naţionale, vreau să fac cunoscută ţara noastră şi consider că vocea noastră are dreptul să fie auzită. Cu multă perseverenţă, cu paşi mai mari sau mai mici, vom promova ţara noastră şi ne vom afirma ferm perspectivele, ne vom reconstrui cultura şi civilizaţia pornind de la baze democratice, nu prin forţă, ci prin multă negociere, etică şi convingere”, spune Cristina Drăghici, care candidează şi ea în cadrul alegerilor interne organizate de USR.
 
Citeşte şi:
 
USR îşi va desemna candidaţii la europarlamentare după modelul votului de la Eurovision Ce a adus nou dezbaterea organizată la Constanţa? (galerie foto)
 
USR pregăteşte listele pentru europarlamentare. Cine sunt cei doi posibili candidaţi de la Constanţa
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii