Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Florian Bodog, ministru propus al Sănătății, absolvent al Facultății de Medicină

ro

03 Jan, 2017 18:14 3009 Marime text
Florian Dorel Bodog, senator si fost secretar de stat in ministerul pe care de acum il va conduce, a cunoscut o ascensiune profesionala rapida in ultimii ani. De profesie medic chirurg, decan al Facultatii de Medicina si Farmacie la Universitatea din Oradea, s-a confruntat in ultima perioada cu suspiciuni de plagiat si de nereguli privind activitatea sa academica, suspiciuni vehiculate indeosebi de presa locala si pe care le-a respins declarativ. Tot in ultimul an, a criticat constant guvernul tehnocrat si in special deciziile ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu.

Numele lui Bodog apare si intr-o  ancheta publicata in 2013 de HotNews.ro , pe lista managerilor din sistemul de sanatate care au fost intr-o delegatie la Singapore, organizata de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), intr-o afacere in care era implicata si o agentie de turism in care fiica cea mica a mogulului Dan Voiculescu, Corina Voiculescu, detinea atunci majoritatea actiunilor. Un an mai tarziu, in 2014, acelasi  eBihoreanul.ro, citand blogul lui Robert Turcescu, extindea povestea "excursiei de lux" la acuzatii de reclama electorala pe care o firma elvetiana ar fi platit-o in beneficiul lui Bodog.

Cariera profesionala si politica

Florian Bodog a fost reales senator in alegerile din decembrie 2016, fiind numit vicepresedinte al Comisiei pentru sanatate publica. El a fost ales, initial, in Parlament la alegerile din 2012, cand a candidat pentru Senat din partea PSD, la Bihor.
Potrivit propriei biografii de pe site-ul Senatului, Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii din Oradea in 1997. In 2001, si-a optinut doctoratul in stiinte medicale la aceeasi facultate. Sapte ani mai tarziu, ajunge prodecan al aceleiasi institutii de invatament, iar in 2012 - decan. In aceeasi perioada se orienteaza spre managementul unor institutii de sanatate si spre administratia publica:in 2009-2010, a fost managerul Spitalului Clinic Judetean Oradea
2010-2011 - absolvent al Cursului de Inalt Functionar Public
in 2010-2011 - director al Directiei de Sanatate Publica si de Control in Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii
2011-2012 - Director de cabinet in Ministerul Sanatatii
mai 2012 - Director al Directiei de Sanatate Publica si de Control in Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii
mai-decembrie 2012 - Secretar de stat pe probleme de sanatate publica si relatii internationale in Ministerul Sanatatii

sursa foto: jurnalul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii