Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:41 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidații admiși la examenul de rezidențiat își aleg locurile sau posturile în specialitatea pentru care au optat,

ro

26 Nov, 2017 17:43 1375 Marime text
Candidații admisi la examenul de rezidențiat își aleg locurile sau posturile în specialitatea pentru care au optat, informează Ministerul Sănătății. 
 
Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian BODOG, a participat în această dimineață la procesul de alegere a locurilor/posturilor de către candidații concursului de Rezidențiat, sesiunea 2017. Ministrul Sănătății s-a aflat în Centrul de Repartiție Oradea și a adresat, prin teleconferință, un mesaj tuturor participanților care vor fi repartizați:

“Este unul dintre cele mai importante momente ale carierei dumneavoastră. Vă urez succes atât la repartiție, cât și mai departe în procesul de pregătire. Mulțumesc tuturor colegilor mei, profesori din centrele de pregătire, pentru implicarea în educarea și formarea voastră ca viitori specialiști.”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian BODOG.

 
Anul acesta, pentru domeniul medicină, numărul de locuri și posturi a fost suplimentat, astfel că vor pregătiți cu 95 mai mulți medici specialiști.
 
Reamintim că numărul locurilor și posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare. În aceasta dimineață au fost repartizați candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu de concurs. 

Astfel, pentru domeniul medicină sunt repartizați 4220 candidați pe 3565 locuri și posturi. În domeniul medicină dentară sunt repartizați 1066 candidați pe un număr de 258 locuri, iar în domeniul farmacie sunt repartizați 458 candidați pe 136 locuri și posturi.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 26 și 27 noiembrie 2017, prin teleconferinţă, în intervalul orar 9:00 – 21:00, în centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

Anul acesta, concursul de Rezidențiat a fost organizat în data de 19 noiembrie 2017, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. La concurs au participat 6818 candidati.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii