Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă la Spitalul de Arşi după decesul minerului rănit în explozia de la Mina Uricani. Ce ar fi cauzat decesul bărbatului

ro

09 Nov, 2017 13:14 689 Marime text
Prof. dr. Florian Bodog a dispus reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la decesul uneia din victimele exploziei de la Uricani.
 
Echipa de control va prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport.
 
Decizia vine după ce în presă au apărut informații că minerul care a decedat joi în acest spital ar fi fost infectat cu bacterii intraspitalicești, conform Agerpres.ro. 
 
Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a afirmat joi că minerul care a murit joi dimineață ar fi fost infectat cu bacteriile klebsiella și piocianic în spital.
 

"Acest miner practic a murit din cauza infecției cu klebsiella. Avem buletinul de analize medicale care confirmă acest lucru. (...) Se bănuiește, la modul cât se poate de rezonabil, că infecția s-a produs prin cada de baie care este folosită la toți pacienții. Acea cădiță are o husă de plastic care este folosită de fiecare dată, este doar spălată și dezinfectată superficial și refolosită la alți pacienți. În mod normal, acea husă trebuie să fie de unică folosință. Avem date că el a venit steril din punct de vedere al bacteriilor patogenice (...). Ultima recoltare pe care noi o avem este că a fost colonizat cu klebsiella și piocianic multirezistent la tratament și practic pe urmă a intrat în sepsis sever", a explicat Vasile Barbu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii