Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chesoi, in permanenta cautare de functii

ro

06 Jan, 2004 00:00 1014 Marime text

PNTCD, un partid muribund

Fostul presedinte al PPC Constanta, Silviu Wagner, a venit la taranisti, potrivit declaratiei sale, cu 1.500 de membri * In urmatoarele doua saptamani se va decide daca Tudorel Chesoi va fi vicepresedinte al taranistilor

Motivatiile plecarilor dintr-un partid in altul sunt legate, in principal, de dragostea vesnica pe care unii politicieni o poarta ciolanului politic, la care n-ar renunta in ruptul capului, chiar daca, oficial, migrarea este pusa pe seama "presiunilor politice ale unor partide". Exista, mai mult ca sigur, presiuni de aceasta natura, dar exista, slava Domnului, si destui oportunisti care n-ar sta nici un moment in cumpana daca ar fi nevoiti sa treaca la partidul de guvernamant aflat la putere in momentul respectiv. Nu s-a inregistrat si nu se va inregistra vreo situatie in care un consilier local sau judetean, sau un primar de pilda, sa se lege de gardul primariei in fruntea careia a fost ales sau de gardul sediului vreunui partid, pentru a protesta astfel public impotriva presiunilor pe care PSD, PD, PNL sau oricare alt partid le face pentru a-l determina sa se inscrie in randurile sale.Din lista alesilor locali si judeteni care au fost indecisi in anul 2003 se detaseaza consilierii judeteni Tudorel Chesoi si Ovidiu Preda, acesta din urma fiind acum independent. Preda, dupa ce in prima faza a ajuns in Consiliul Judetean pe listele fostei Uniuni a Fortelor de Dreapta, a virat spre stanga, intrand in Partidul Social Democrat. Dupa un mariaj nu prea lung, acesta a cedat, preferand ca de la un moment dat sa ramana independent. Este cunoscut faptul ca acest statut ofera posibilitatea sa voteze functie de oportunitatile de moment ce i se ofera la fiecare vot. La urma urmei, de ce atata zarva, cand, la adapostul unei scuze la moda, te poti fofila inca un mandat, apoi inca unul si, tot asa, pana cand reusesti sa asiguri un circuit complet al apartenentei politice in natura? Exista in Constanta cateva formatiuni politice care incearca sa reinvie. In aceasta situatie se afla Organizatia judeteana a Partidului National Taranesc Crestin Democrat, care in luna octombrie a incercat sa faca un pas spre reinvierea unei formatiuni muribunde. Dupa ce, initial, o mare parte dintre membrii taranisti s-au desprins de partid si s-au inscris pentru o scurta perioada in Partidul Popular Crestin, a venit si momentul revenirii acestora la "partidul-mama".

PNTCD isi ingroasa randurile

Fostul presedinte al PPC Constanta, Silviu Wagner, si apropiat intr-o vreme de consilierul judetean Tudorel Chesoi, a trecut cu destul de multa usurinta, impreuna cu peste 1.500 de membri si cu aproximativ 20 de organizatii locale, din nou la PNTCD. Deci, teoretic, prin aceasta fuziune, si Chesoi a reintrat in PNTCD. O data cu aceasta trecere, Wagner a castigat o functie pe care si-o dorea mai degraba colegul sau Chesoi, respectiv aceea de secretar executiv si responsabil al zonei de sud-est a tarii. Conducerea PNTCD sustine ca Tudorel Chesoi a venit la sedinta de partid de la sfarsitul anului trecut cu inca 20 de persoane si a discutat in mod agresiv revenirea sa in partid. Contactat telefonic, presedintele PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, a fost destul de ingaduitor in ceea ce priveste revenirea lui Chesoi in partid in functia de vicepresedinte. "Ultimul rezultat al votului de anul trecut a fost oarecum favorabil lui Chesoi, dar nu a fost statutar. El a avut cinci voturi in favoarea sa, doua impotriva si patru s-au abtinut". Scarlat a mai adaugat ca pozitia din sondaje nu le permite taranistilor decat sa fie pragmatici. "Pe noi ne interesa votul lui Chesoi si al Marietei Besu in ceea ce priveste bugetul pe anul 2004, dar daca acesta s-a amanat, nu prea avem ce sa le reprosam. Sa nu fim rautaciosi, pentru ca in situatia in care ne aflam nu ne putem permite luxul de a nu primi pe toata lumea in partid. Trebuie sa fim deschisi catre oricine si mai ales fata de fostii membri. Oricum, in urmatoarele zece zile se va decide in cadrul sedintei Biroului Judetean al partidului, unde, din cei 19 membri, jumatate plus unu trebuie sa fie de partea lui Chesoi", a mai adaugat Scarlat. In aceasta situatie, ne intrebam de ce s-a mai facut atata zgomot pentru nimic, intrucat, dupa tot circul asta, Chesoi va vota in Consiliul Judetean tot cum vrea el si daca va ramane, cel mai probabil, simplu membru al PNTCD, orgolios cum il stim, isi va face repejor bagajele si se va reorienta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii