Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce directori mai pot schimba evaluările PDL

ro

25 Mar, 2011 02:07 3148 Marime text
cap_9.jpgAliss Andreescu, Dionisie Culeţu, Elena Frâncu şi Alexandru Mezei - alţi şefi de instituţii care şi-ar putea face bagajele în urma evaluărilor noii conduceri a PDL Constanţa

Noua conducere a PDL Constanţa pregăteşte un set de criterii de evaluare a directorilor de instituţii descentralizate. Aşa cum arătam în ediţia precedentă, se vehiculează deja numele unor şefi de instituţie cu mari şanse să fie schimbaţi din funcţii.

directori_pdl_Alexandru_Mezei.jpgÎn ediţia de ieri prezentam trei directori susţinuţi de PDL despre care umblă vorba-n târg că ar putea fi schimbaţi din funcţii. Un alt nume, în afară de cele ale lui Romulus Mincă - şeful Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Vlad Stănculescu - directorul Radionav sau Daniel Learciu - şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, este şi cel a inspectorului şcolar general, Aliss Andreescu. Aceasta din urmă a fost numită în funcţia de inspector şcolar general în luna septembrie a anului trecut, înlocuind-o în funcţie pe democrat-liberala Elena Buhaiev. Aliss Andreescu a candidat, cu prilejul Consiliului de Coordonare Judeţean desfăşurat săptămâna trecută, pentru două funcţii politice în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa, însă nu a întrunit voturi suficiente nici pentru funcţia de vicepreşedinte, nici pentru cea de secretar executiv. Nu putem spune că ar putea fi înlocuită cu Elena Buhaiev, care ar putea reveni în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, însă Buhaiev, spre deosebire de Andreescu, a dovedit încă o dată că se bucură de o mare susţinere în rândul colegilor de partid, rămânând şi în noua echipă a preşedintelui ales al PDL Constanţa, Gigi Chiru, în funcţia de secretar general adjunct. Rămâne de văzut care va fi rezultatul aplicării grilei criteriilor de evaluare pe activitatea şefei ISJ Aliss Andreescu.

Comisarul Culeţu nu va mai proteja consumatorii?

Un alt director despre care voci apropiate PDL Constanţa susţin că ar putea pica testul evaluărilor este şi Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Reamintim că Dionisie Culeţu a fost instalat la şefia CJPC vara trecută, prin concurs, fiind unul dintre directorii propuşi în funcţie de către fostul interimar al PDL Constanţa, Mircea Banias. Ca urmare a accederii la directoratul Protecţiei Consumatorilor, Culeţu a demisionat ulterior din funcţia de consilier judeţean, întrucât această calitate era incompatibilă cu cea de funcţionar public.

Mama sportului ar putea fi şi ea printre faultaţi

Alt director pentru care mandatul s-ar putea apropia de final este şi Elena Frâncu, care în toamna anului trecut a câştigat prin concurs şefia Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Instituţia a luat fiinţă prin comasarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa, condusă până la fuziune de către democrat-liberala Cristina Brânzoi. De precizat că deşi Brânzoi a avut, la nivel declarativ, susţinerea şefului PDL de la acea vreme, Mircea Banias, pentru a conduce în continuare şi nou-formata Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret, tot Nuţi Frâncu a ieşit învingătoare, contracandidata ei fiind nevoită să se mulţumească doar cu un post de adjunct. Frâncu a fost susţinută şi la comanda Direcţiei Judeţene pentru Sport de către Mircea Banias, care spunea la momentul respectiv că nu vede nicio raţiune ca mama sportului constănţean să fie schimbată. Acum, că noul PDL Constanţa pregăteşte o serie de criterii de evaluare a activităţii şefilor de instituţii publice descentralizate, este posibil ca printre directorii al căror fotoliu directorial scârţâie să se numere şi Elena Frâncu.

Trage şi Mezei la cheu?

Alexandru Mezei este unul dintre directorii de instituţii portuare care ar putea pica testul criteriilor de evaluare ce vor fi alcătuite de comisia constituită în acest sens la nivelul PDL. Comandantul Căpităniei Zonale este unul dintre norocoşii pe care toate guvernările i-au uitat uitaţi în funcţii de conducere. Deşi a fost numit pe vremea când PSD era la putere, comandantul Căpităniei a rezistat bine-mersi şi pe vremea liberalilor, dar şi a democrat-liberalilor. Rămâne de văzut dacă Mezei va rămâne în continuare de neclintit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cine altcineva?! 25 Mar, 2011 17:35 Un NU mare cat Constanta tuturor partidelor politice! Un DA mare cat Romania,tuturor independentilor credibili! In consecinta,LUATI DECONCENTRATELE DIN MANA POLTICIENILOR !
  • John 25 Mar, 2011 16:44 Felicitarile le primiti daca veti face ceva. Declaratii am mai auzit... Andreescu si-a cam dat arama pe fata in final Francu, e de departe cazul care trebuie studiat in manuale. A stat prea mult in functie, a capatat un stil dictatorial si si-a creat propria retea de sclavi, angajati pe banii statului. Apropos de bani, cred ca e de notorietate faptul ca permanent spune in jur ca da bani catre x si y de la ea !!! Va dati seama ce bine se aplica celebrul citat din Ludovic "Statul sunt eu" !!! In rest, nulitati, marca pdl...
  • rtg 25 Mar, 2011 14:10 Bravo,dl.Chiru! Te rugam din inima sa ne scapi de Stanculescu,care ne-a distrus si viata si intreprinderea.
  • prieten 25 Mar, 2011 13:40 vezi ca mai este un incompetent care face angajari la aeroport. Spaguta este intre 300 si 500 euro. La examen cand asteptam a venit un tip si a spus candidatei de langa mine ca este totul aranjat. Rusine pentru pdl-istu MANAFU. Un gunoi de om.
  • NOSTRADAMUS 25 Mar, 2011 09:09 Felicitari dle. Presedinte Chiru pentru reforma. Dna.Aliss a distrus invatamantul constatean prin razbunarile domniei sale si destituirile ilegale din functii a unor directori de scoli. Acestia trebuie repusi pe functii inapoi pentru a se face dreptate, in special cei care aveau concurs pe functia de director. Toata lumea stie prietenia dnei Aliss cu psd-ista lidera FSLI Ioana Purcarea. Dle. Chiru, afara si din PDL...sa mearga la PSD...la prietena ei !!! Felicitari, continuati reforma si sigur veti ajunge si Primar al Constantei. Asa va vrem !!!
  • Acasa cu Learciu, Franculeasa si Culetu 25 Mar, 2011 07:29 Learciu estem pe dinafara, Culetu se lauda ca este Unpr-ist acum iar unp are sub 2% in sondaje
  • birta 25 Mar, 2011 07:05 Bingo bravo dmn Chiru chiar vati pus pe treaba vreti sa scapati de cei incopmetenti nustiu dar doamna Frincu si dmn Culetu mi se par OK in functile care au fost si cred ca siau facut datoria sint alte uscaturi care ereau mari sefi pe la deconcentrate parca ierea pe tarlaua dela ei de acasa care jigneau sisi amenintau subalterni cu datu afara cum ar fi si Stanculescu de la ....nui mai dau numele la societate e o societate frumoasa cu oameni cumsecade buboiu e S.... faceti ceva .