Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul AUR la europarlamentare susține că partidul său face demersuri pentru modificarea Codului Penal

ro

16 Mar, 2024 10:46 610 Marime text

 
  • Candidatul AUR la europarlamentare Maria Simona Petcu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că partidul său va face toate demersurile pentru modificarea Codului Penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă, potrivit Agerpres.

„AUR îşi doreşte să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi europarlamentari, buni români, iubitori de neam şi de ţară. AUR va face toate demersurile pentru modificarea Codului penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă (...) În spaţiul public, aproape două luni de zile s-a vehiculat ideea că vom pierde procesul cu Roşia Montană, drept urmare acţiunile la bursă au crescut, unii câştigând sute de milioane de euro (...) AUR a depus plângere la DNA pentru că vrem să aflăm dacă nu cumva unii dintre politicieni sunt deţinătorii unor acţiuni şi au câştigat, implicit, sute de mii sau milioane de dolari (...) Mai mult, AUR a solicitat CNA sa verifice cum s-au documentat jurnaliştii care timp de aproape două luni de zile au dat această informaţie care s-a dovedit a fi falsă, şi anume că România ar pierde procesul şi, mai mult, ar fi pusă în situaţia de a plăti cam 6, 7 miliarde de dolari cu titlu de despăgubire. După cum ştim noi, presa are datoria să se informeze din surse credibile cu privire la informaţiile pe care le distribuie către populaţie. Vrem să ştim cum şi de unde s-au informat şi dacă există o manipulare politică în acest sens", a declarat Maria Simona Petcu.


Ea a vorbit şi despre problema tezaurului românesc dus în Rusia în 1916-1917 şi a spus că toţi viitorii europarlamentari ai AUR vor face "toate acţiunile politice, diplomatice, juridice necesare" pentru ca, la un moment dat, să fie adus în România ceea ce i-a aparţinut de drept.

În final, ea şi-a exprimat speranţa ca prin obţinerea unui număr cât mai mare de eurodeputaţi, AUR şi familia politică europeană a conservatorilor să poată contribui decisiv la stabilirea viitorului preşedinte al Comisiei Europene.

Citește și
Organizația Județeană a AUR Constanța amendată de polițiștii locali pentru afișarea unor bannere la sediul din complexul Dacia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii