Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:36 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă “Nedreptatea ia sfârșit. Demersurile PNL de tăiere a pensiilor speciale au dat roade”

ro

18 Jun, 2020 00:00 1673 Marime text
  • Tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru forțele de dreapta
  • Deputatul PNL, Bogdan Huțucă accentuează faptul că principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise


Tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru PNL și forțele de dreapta.
Principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise, pentru activul de partid, așa cum a făcut PSD, susține președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

“Prin impozitarea pensiilor aberante, nemeritate, ne putem uita în ochii celor care au muncit o viață întreagă și primesc pensie pe măsura veniturilor pe care le-au realizat. Indiferent de motivele pur electorale ale PSD-ului care astăzi votează impozitarea pensiilor speciale, pe care culmea, chiar ei le-au inițiat, promovat și de care au ținut cu dinții, rezultatul este unul care ține de normalitate și de bun simț. Dragi colegi de la PSD, tupeul nu are limite - tu să fii inițiatorul acestei nedreptăți și tu să încerci să pozezi în justițiar este ceva ce depășește orice limită a bunului simț, dar ne-am obișnuit cu acest comportament schizoid al unui partid pentru care minciuna și fake-news-ul au devenit a doua natură.

Tăierea pensiilor speciale era absolut necesară. Într-un moment în care economia globală suferă, în momentul în care cei cu venituri mici sunt în zona de risc, impozitarea drastică a pensiilor speciale este o chestiune de dreptate socială.

După o viață de muncă, trebuie să primești pe măsura contribuției. Această măsură de impozitare se aplică exclusiv pensiilor care sunt acordate discreționar. Astfel, pensiile mai mici de 2000 de lei vor avea impozit 0. Pensiile speciale cuprinse între 2000 și 7000 de lei vor fi impozitate cu 10% și tot ce înseamnă pensie specială peste 7000 de lei va fi taxată cu 85%”, a declarat deputatul liberal.

Huțucă punctează că se păstrează principiile contributivității, tocmai pentru că e important ca această inițiativă să fie deplin constituțională.
“Pe scurt, taxarea se face numai pentru pensiile speciale acordate discreționar, nu pentru cele rezultate ca urmare a calculului contribuțiilor din anii de muncă.
Acești bani pe care îi vom salva din plata acestor pensii speciale vor putea fi reinvestiți în economie, astfel încât să genereze creștere, nu nedreptăți, ca până acum”, a conchis liderul liberalilor constănțeni. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DODO 18 Jun, 2020 16:29 asta a fost un simulacru de taieri Trebuiau desfiintate nu ciuntite