Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias „Tinta ultimelor atacuri este Traian Basescu"

ro

24 Aug, 2009 02:29 1440 Marime text

banias_conferinta.jpgPreşedintele PD-L Constanţa este de părere că PNL şi PSD au pus tunurile pe actualul şef al statului pentru că este favorit în cursa pentru prezidenţiale

Democrat-liberalii constănţeni au reacţionat, ieri, faţă de situaţia dezbătută de mass-media în ultimele zile, referitoare la implicarea fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, într-o firmă care se ocupă şi de comerţul cu arme.

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat, ieri, că îl cunoaşte personal pe Mircea Băsescu şi că a purtat personal o discuţie referitoare la situaţia creată în jurul numelui său şi al preşedintelui în ultimele zile. „Îl cunosc bine pe domnul Mircea Băsescu, iar afacerile sale nu sunt afaceri de mare anvergură, de care se ocupă singur, fără să îl implice pe fratele său. Domnul Mircea Băsescu a semnat pentru o firmă care avea ca scop promovarea României. De asta se şi numea «Exhibition»", a afirmat Banias. Democrat-liberalul a adăugat că a fost şocat de relatările ultimelor zile. „Când am văzut, am fost şocat. Să acuzi o persoană care are doar calitatea de acţionar de legături cu teroriştii?! Oameni care au cumpărat fregate pe un preţ mult mai mare, care au vândut BCR-ul şi Petrom-ul... Mă dezgustă această Coaliţie PSD - PNL", a mai spus democrat-liberalul. Mircea Banias a adăugat că va cere colegilor săi să propună o comisie de anchetă pentru anchetarea modului în care au fost privatizate Petrom şi BCR. „Vom cere lui Tăriceanu să explice cum a reuşit să cheltuie toţi banii din Fondul Naţional de Dezvoltare, fără să realizeze nimic", a subliniat preşedintele PD-L Constanţa.

Mircea Banias a concluzionat că toate atacurile din ultima perioadă sunt cauzate de faptul că adversarii politici vor să lovească în Traian Băsescu în pragul prezidenţialelor. „Cred că PSD şi PNL constată că preşedintele Traian Băsescu este principalul favorit în lupta electorală şi de aici toate aceste acuzaţii, fără niciun fel de bază legală sau reală", a concluzionat Banias.

„Dezbaterile oricărei comisii trebuie să fie publice"

Democrat-liberalul a adăugat că miniştrii PD-L ai Cabinetului Boc sunt alte ţinte prin care adversarii politici vor să ajungă la Traian Băsescu. „Ceea ce se întâmplă cu Comisia Udrea este inacceptabil: un ministru care s-a dovedit performant este atacat". Făcând trimitere la fostul ministrul al Turismului, Dan Matei Agathon, Mircea Banias s-a arătat indignat de faptul că persoane care au avut de-a face cu experimentul de tristă amintire „Dracula Park" se cred îndreptăţite să apară pe la emisiuni şi să o critice pe Elena Udrea. În ceea ce priveşte apariţia în presă a înregistrării în care membrii comisiei vorbesc despre Elena Udrea, senatorul PD-L a spus că normal ar fi fost ca discuţiile din comisie să fie stenografiate şi făcute publice, tocmai pentru a nu ridica asemenea suspiciuni. „E normal că s-a dat în presă înregistrarea pentru că acei oameni sunt trimişi acolo de popor şi nu pentru cine ştie ce activităţi subversive", a precizat Banias, subliniind că dezbaterile tuturor comisiilor parlamentare trebuie făcute publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 24 Aug, 2009 16:50 Aceasta COALITIE PSD-PNL, nefasta pentru orasul Harsova de Constanta este practicata si de d-l IONEL CHIRITA liderul PNL si consilier local cu d-l primar liderul PSD (fost lider PD-L). Coalitia "soarecele si pisica",PSD- PNL, de viitor? IMPOSIBIL! Numai un liberal poate venii cu ideea asta traznita, sa DESTABILIZEZE celelalte partide adverse.