Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias s-a culcat PDL-ist şi s-a trezit preşedintele conservatorilor constănţeni Senatorul şi-a „cumpărat" imunitatea parlamentară pentru încă 4 ani (document)

ro

02 Feb, 2012 00:00 2917 Marime text

cap_3.jpgChiru: „Negocia de mai mult timp cu PC". Stavrositu: „Va candida cu siguranţă din partea USL pentru Senat". Nistor: „Banias preia organizaţia PC Constanţa". Bobe, ex-PDL: „Mircea Banias a fost în stare să stea în genunchi în faţa lui Radu Mazăre pentru a-şi lua autorizaţie de construcţie pentru casă"

După ce în ultimul an a votat mai mult împotriva PDL chiar şi actele normative importante, Banias a decis să pună capăt negocierilor politice şi să demisioneze din partid. Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre a confirmat de altfel că au existat tatonări din partea lui Banias inclusiv pentru a intra în PSD, dar totul s-a oprit la nivel naţional. Cu PC este în discuţii de mai multă vreme, după cum susţin foştii lui colegi de partid. „Nu pot să-i urez succes. Îi doresc sănătate. Ştiam că negociază cu Partidul Conservator de mai multă vreme, de aceea mi-am dorit să mă implic şi să preiau organizaţia judeţeană, ca să nu-i mai punem din nou pe tavă organizaţia lui Mazăre. Pentru noi, PDL Constanţa, plecarea lui Banias nu este o pierdere în niciun caz, pentru că nu era om loial partidului. Am ştiut ce se întâmplă, dar nu am vrut să creez tensiuni în organizaţie. Prin ceea ce a făcut domnul Banias, ne-a demonstrat că locul său este alături de USL, acolo unde era oricum demult. În şedinţa BPJ de mâine vom numi şi un nou responsabil în colegiul condus de fostul nostru coleg. Despre apropiaţii săi, nu vreau să comentez, oricum ei nu au mai venit la partid, după ce şi-au pierdut privilegiile", a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru.

Stavrositu: „Va candida cu siguranţă din partea USL pentru Senat"

Deputatul Maria Stavrositu, care în nenumărate rânduri a semnalat derapajele fostului senator PDL, s-a declarat dezamăgită până la final de atitudinea lui Banias şi crede că plecarea din PDL se datorează „imunităţii promise de USL". „Cu siguranţă şi-a negociat un nou mandat pentru Colegiul 4 din partea USL, nu am nicio îndoială."

Nistor: „Banias preia organizaţia PC Constanţa"

Secretarul executiv al PC, Vasile Nistor, a confirmat pentru ZIUA de Constanţa că Mircea Banias va fi preşedintele interimar al PC Constanţa, după demiterea lui Ion Mincă. Vestea nu a fost primită prea bine de Dan Nicolae Rahău, în grija căruia fusese lăsată filiala locală a Partidului Conservator.

Banias, acuzat că a îngenunchiat în faţa lui Mazăre


Încă de la numirea în funcţia de preşedinte interimar al PDL Constanţa, în august 2008, Banias a creat un val de nemulţumiri. Reprezentanţii organizaţiei judeţene de tineret a PDL Constanta au criticat atunci decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL de a-l numi pe Mircea Banias la conducerea organizaţiei judeţene a partidului. Fostul lider al organizaţiei de tineret, Mihai Bobe, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că „Mircea Banias a fost în stare să stea în genunchi în faţa lui Radu Mazăre pentru a-şi lua autorizaţie de construcţie pentru casă, construită într-o zonă în care este cam imposibil de obţinut autorizaţie de construcţie. Banias a făcut compromisuri cu Mazăre şi din cauza asta este şantajabil. În plus, cum poate justifica Banias o casă de un milion de euro făcută dintr-un salariu de director la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în doi ani? Că CV-ul lui nu se leagă cu veniturile pe care le are!", a susţinut Mihai Bobe.
Numirea lui Banias a venit imediat după ce 23 de membri ai filialei fuseseră excluşi din partid pentru că ar fi aparat interesele PSD şi nu ale PDL.



„Băsescu a refuzat ca Banias să fie deputat, pentru că era traseist politic"

Mihai Bobe a mai precizat tot la momentul 2008 că însuşi „preşedintele Traian Băsescu a refuzat ca Mircea Banias să devină deputat, fiind considerat traseist politic. În 2004, Banias fusese propus de persoane din PDL să candideze pentru funcţia de deputat. Totuşi, trecutul politic al lui Banias nu poate fi neglijat. A fost membru al PNŢCD, PNL, PDL şi acum PC. Sunt voci care susţin că Banias ar fi trecut, cel puţin în calitate de simpatizant, şi pe la PSD.

Ce spune DNA despre inculpatul Mircea Banias!


„Faţă de inculpatul Banias Mircea Marius, senator în Parlamentul României, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile. În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de:
- aderare la un grup infracţional organizat,
- trafic de influenţă,
- instigare la delapidare.

La data de 22 octombrie 2010, inculpatul Banias Mircea Marius, senator al României, i-a pretins inculpatului Bogatu Eugen, la vremea respectivă director al Direcţiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa SA, să îi remită cu titlu gratuit mai multe produse provenite din mărfurile confiscate şi aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. În schimbul acestor foloase materiale, în cursul anului 2010, Banias Mircea Marius i-a promis inculpatului Bogatu Eugen că îşi va folosi influenţa deţinută în virtutea funcţiei sale pentru a direcţiona mai multe proiecte economico-administrative în sensul impus de interesele inculpatului Bogatu Eugen şi ale întregului grup infracţional. Astfel, Banias Mircea Marius i-a promis lui Bogatu Eugen că se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa şi a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanării tuturor containerelor din Portul Constanţa Sud Agigea, că va interveni pentru ca o persoană ce nu era agreată de grupul infracţional să nu fie numită într-o funcţie de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa şi că îşi va folosi influenţa pentru menţinerea în funcţie a unui fost director al Direcţiei Sanitare Veterinare Constanţa. De asemenea, acesta a promis că va interveni pentru protejarea inculpatului Durbac Liviu, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.
Bunurile menţionate mai sus au fost puse la dispoziţia lui Banias Mircea, prin intermediul inculpaţilor Tudoran Dragoş-Iulian (comisionar vamal) şi Tudoran Horia-Dan, fratele acestuia, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, responsabil de confiscările vamale."

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popeye 02 Feb, 2012 13:21 Asta e consecinta faptului ca partidele politice nu isi aleg bine candidatii la diferite functii si deminitati in stat. Urata chestie: sa parasesti corabia acum, cand da semne ca se scufunda. Dar fripturistii nu tin cont de culoare politica, nu tin cont de doctrina, de voturile celor care i-au pus in functie. Fiecare isi cauta un loc caldut. Avem nevoie de lideri precum Traian Basescu si Emil Boc, nu de lasi si fripturisti. Pacat de voturile irosite!
  • Mircea Basescu 02 Feb, 2012 12:54 Prosti ar fi cei de la USL / PC sa-l treaca pe liste pe acest traseist... Au uitat ca vota ca un robot pentru Base si Boc ca un robot ?!? Inteleg ca politica este o ...., dar stilul lui Banias de a face politica este mai muult decat c.... - este penal !!!Dovada si dosarele de la DNA !!! Apuca-te si tu de o meserie!!!
  • Geo 02 Feb, 2012 10:14 „Băsescu a refuzat ca Banias să fie deputat, pentru că era traseist politic" Si eu care credeam ca a fost ales de Constanteni.
  • Wagner 02 Feb, 2012 00:31 ati uitat de AP. mircea banioas a fost si la Alianta Populara de unde a candidat pe liste de consilieri locali
  • Banias este compromis politic 01 Feb, 2012 23:23 Banias chiar crede ca va mai vota cineva cu el fie si din partea USL, PC, Independent? Știe lumea de faptul ca este un traseist politic, alergator dupa functii si probabil imunitate. RUSINE!!!