Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Băi, ce aş mai face o revoluţie cu voi de aici!“ Fiul lui Fidel Castro şi cel al lui Che Guevara, curtaţi de Mazăre (galerie foto)

ro

16 Sep, 2014 00:00 3112 Marime text


„Când era Băsescu cu Udrea prin Mamaia, cu cine credeţi că eram eu?!? Cu băiatul lui Fidel Castro, cu care am discutat şi probabil că în deschiderea carnavalului de anul viitor (n.r. carnavalul din Mamaia), în tema cu Fidel şi cu Che Guevara, va veni atât el, cât şi băiatul lui Che Guevara“, a declarat, ieri, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, după participarea la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an şcolar.

„Mie îmi place de Fidel Castro. E un şmecher“

Este de notorietate faptul că, pentru liderul PSD Constanţa, Che Guevara, revoluţionarul comunist, şi Fidel Castro, fostul dictator din Cuba, reprezintă nişte modele demne de urmat. De altfel, primarul s-a tot îmbrăcat, în ultimii cinci - şase ani, în haine inspirate de Che Guevara.

Cât despre Fidel Castro, şeful administraţiei publice locale constănţene declara, în 2010, la o şcoală de vară a TSD: „Mie îmi place de Fidel Castro. E un şmecher, a luat puterea la 32 de ani şi a ţinut-o 50 de ani şi a făcut ce a crezut el că trebuie să facă. Şi a avut şi gagici şi a avut şi femei şi şi-a făcut treaba. Da, mie îmi place de el. Ce dacă unora nu le place şi strâmbă din nas, mie îmi place. Şi voi ar trebui să faceţi la fel, să aveţi curaj şi să faceţi ce vă place“, îndemna Radu Mazăre. Tot atunci, social-democratul constănţean le spunea tinerilor din PSD: „Băi, ce aş mai face o revoluţie cu voi de aici!“.
Fidel Castro, fostul revoluţionar cubanez, acum în vârstă de 88 de ani, a transformat Cuba în primul stat comunist din emisfera de vest. Castro a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez, de la formarea sa, în 1965. În 2008, el i-a „pasat“ puterea fratelui său, Raul Castro. Aşadar, şi în Cuba, ca şi în Constanţa, politica se face în familie, aşa cum familia Mazăre nu a dat doar un primar, ci şi un senator de Constanţa (n.r. Alexandru Mazăre).
Cuba anilor 2000 este cunoscută mai ales drept statul comunist în care occidentalii merg pentru a se droga.

Eroul-martir al radicalismului de stângaÎn ceea ce îl priveşte pe Che Guevara, acesta a rămas în istorie drept eroul-martir al radicalismului de stânga şi reprezentantul de seamă al regimului comunist cubanez. Radu Mazăre s-a dovedit a fi, în ultimii ani, adeptul ţinutelor kaki şi al celebrei berete roşii, à la Che Guevara. Acesta din urmă este una dintre cele mai cunoscute figuri ale culturii de masă, fiind prezent pe panourile de pe autostrăzi, pe tricouri, cărţi poştale, şepci şi suveniruri.
Interesant este însă că nici măcar Ion Iliescu, fostul preşedinte al României şi preşedinte de onoare al PSD, nu şi-a asumat vreodată în mod public o aşa-numită descendenţă comunistă din punct de vedere politic. Iată că primarul Mazăre nu are nicio reţinere în a-şi manifesta, în toată puterea cuvântului, admiraţia faţă de reprezentanţii de seamă ai comunismului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 16 Sep, 2014 15:42 Indivizi ca el si astia din PSD, si nu numai , ar fi fost impuscati de Che Guevara si Fidel Castro !
  • vrajeala 16 Sep, 2014 13:22 E aproape vremea.Acum e cocos ca sunt ai lui la putere,dar dupa 1 noiembrie mai vorbim.