Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacat din toate părţile, Dragomir cheamă liberalii la alegeri libere în organizaţie „Competiţia în PNL Constanţa este deschisă“

ro

26 Jan, 2017 00:00 1463 Marime text
Nemulţumirile din PNL Constanţa au luat amploare. Unul dintre cei mai vechi liberali, Ovidiu Cupşa, a adresat o scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta în filiala de la malul mării. 

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Dragomir, transmite un mesaj de unitate, stabilitate şi responsabilitate tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNL.

Cupşa vorbeşte despre epurarea vechilor liberali

În scrisoarea transmisă către Biroul Politic Naţional al PNL, Cupşa face referire la profunda criză de identitate din organizaţie, „generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie“. „Conducerea interimară a PNL - asigurată de Gheorghe Dragomir şi acest grup - a reuşit în ultimii doi ani să epureze partidul de toţi cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia judeţeană, mesajul politic, alegerea discreţionară a candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean sau Parlamentul României, numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică etc., prefigurând rezultatul dezastruos din 11 decembrie“, adaugă acesta.

Totodată, Cupşa susţine că „pentru transparenţa şi legitimarea alegerilor în PNL şi mobilizarea tuturor membrilor partidului, inclusiv a celor care au fost marginalizaţi ori s-au retras în ultimii doi ani, consider că trebuie dată posibilitatea tuturor membrilor PNL de a vota pentru alegerea organismelor de conducere statutare, indiferent de opţiunile pe care le au“.

El solicită conducerii PNL să analizeze în acest sens modificarea articolelor 10, 12, 44 şi 46 din ROLJ - privind constituirea şi atribuţiile CCJ şi CCL şi alegerea birourilor politice locale şi judeţene.

Preşedintele Dragomir răspunde acuzaţiilor şi transmite un mesaj membrilor de partid

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Dragomir, transmite un mesaj de unitate, stabilitate şi responsabilitate tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNL.
 
„Îi asigur pe toţi membrii, simpatizanţii şi votanţii Partidului Naţional Liberal că Filiala PNL Constanţa este una deplin stabilă şi unită. Toţi cei care constituie conducerea judeţeană a PNL şi structurile de partid interne la nivelul judeţului Constanţa formează o singură echipă. Mă gândesc aici la cei trei parlamentari ai PNL Constanţa, la consilierii judeţeni - cu excepţia unuia care în prezent reprezintă o mică «pată» de culoare - şi primarii liberali, la care se adaugă toţi ceilalţi colegi de bună-credinţă, care s-au evidenţiat de-a lungul timpului prin efortul depus în toate alegerile şi evenimentele politice“, declară preşedintele PNL Constanţa.
 
Gheorghe Dragomir afirmă că, în ciuda speculaţiilor şi vorbelor aruncate în spaţiul public de unele persoane, „nimeni nu respinge candidatura cuiva sau competiţia în PNL Constanţa, din contră, acestea sunt încurajate“. „Reamintesc că reforma în Partidul Naţional Liberal a început de ceva vreme, continuă şi este încurajată de mine şi de echipa liberală constănţeană. Acest lucru s-a văzut la alegerile locale şi parlamentare, atunci când au venit alături de echipa liberală oameni noi, de valoare, cu sau fără experienţă politică. Aceştia au format un mix care, la alegerile locale, a adus un succes important Filialei PNL Constanţa. Mai mult, uşile partidului au fost şi rămân deschise oricărei persoane care doreşte să se alăture Partidului Naţional Liberal. În acest moment, există o preocupare maximă pentru consolidarea Partidului Naţional Liberal şi reformarea clasei politice actuale, în special în rândurile PNL, prin cooptarea de oameni de valoare în conducerea partidului atât la nivel naţional, cât şi judeţean“, precizează acesta.
 
Potrivit declaraţiilor preşedintelui PNL Constanţa, scorul înregistrat la alegerile parlamentare din decembrie 2016 a reprezentat un eşec al Partidului Naţional Liberal la nivel naţional. „Aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, echipa PNL Constanţa şi-a făcut datoria, implicându-se exemplar în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Din păcate, votul politic îşi pune amprenta mult mai evident în alegerile parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale, drept pentru care nu am putut influenţa foarte mult evoluţia scorului la fel ca la alegerile locale. Contrar celor spuse de unii dintre membrii PNL Constanţa, filiala a obţinut la alegerile locale cel mai bun scor înregistrat în scrutinele electorale de după 1989 şi nu înţeleg atitudinea unora, autori ai unor eşecuri anterioare“, consideră liderul liberal.
 
Acesta aminteşte faptul că amânarea unei întâlniri oficiale cu membrii PNL Constanţa a fost cauzată de o întârziere în fixarea, la nivel naţional, a unui calendar pentru alegerile interne, programul urmând să fie finalizat la sfârşitul acestei săptămâni.
 
Pe de altă parte, Gheorghe Dragomir susţine că nu va intra în polemică cu niciunul dintre cei care au ales să-şi facă în public campanie pentru alegerile interne, de multe ori uzitând de proceduri neelegante faţă de ceilalţi colegi. „Pe toţi aceştia îi invit la decenţă şi îi rog să aibă grijă la declaraţii, pentru că de multe ori se află la limita statutului PNL, lucru deloc sănătos pentru o viitoare competiţie. De asemenea, îi invit să dea curs dezbaterilor interne şi să încerce să limiteze ieşirile în spaţiul public, acolo unde ar trebui să îşi promoveze proiectele cu care vin în beneficiul cetăţenilor. Oamenii aşteaptă de la noi, liberalii, proiecte, idei, soluţii concrete pentru o viaţă mai bună. Românii nu îşi mai doresc circ, războaie inutile sau certuri fără limite, indiferent dacă ele sunt între propriii colegi sau cu adversarii politici. Am speranţa că PNL Constanţa îşi va alege cei mai buni oameni care să îl reprezinte în viitorii ani şi la următoarele confruntări electorale“, conchide preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un liberal...epurat 26 Jan, 2017 04:47 La început, lucrurile au mers bine.În partid veneau oamenii deschiși, fără interese anume. Când scena politica s-a aglomerat, și s-a pus problema participării la alegeri (locale ori generale) partidul a început sa fie capsat de indivizi cu veleități. Așa ca primii, au ajuns ultimii și pe măsură ce creștea organizația cei mai noi, adică ultimii veniți acapara tot.. nici vorba de doctrina....numai interese mărunte. ..meschine