Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR) ”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

ro

20 Jun, 2020 00:00 1830 Marime text
  • Până pe 15 iulie, reprezentanții Alianței USR – PLUS vor să tranșeze viabilitatea unui pol al forțelor de dreapta la Constanța, în perspectiva alegerilor locale
  • USR-PLUS propune următoarea variantă de colaborare: Alianța USR PLUS să fie susținută pentru funcția de primar al municipiului Constanța, iar PNL să primească sprijin pentru președinția Consiliului Județean
  • Alianța propune astfel tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”
  • Stelian Ion consideră că este un moment prilenic pentru tranșarea acestor discuții atât cu liberalii cât și cu ceilalți competitori electorali de pe eșichierul de dreapta și a făcut apel la responsabilitate pentru Constanța


USR Constanța dorește să tranșeze cât mai curând odiseea candidaturii unic pentru primăria Constanța și Consiliul Județean.
Până pe 15 iulie, reprezentanții Alianței USR – PLUS vor să se dumirească dacă polul forțelor de dreapta de la Constanța, pentru alegerile locale din acest an mai este sau nu un proiect viabil.
Alianța USR PLUS propune astfel tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”.

USR și PLUS invită la discuții societatea civilă, mediul de afaceri, liber profesioniștii, studenții, elevii cu drept de vot, precum și pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.

„Este momentul să lăsăm deoparte toate aspectele care ne diferențiază și să ne concentrăm asupra celor care ne unesc, pentru a oferi atât municipiului Constanța, cât și județului, schimbarea de care avem nevoie. Toți avem această responsabilitate pentru Constanța. Încă de la alegerile europarlamentare, constănțenii au arătat prin vot că nu mai vor să fie conduși de PSD. Douăzeci de ani de subdezvoltare sub administrația roşie au făcut ca municipiul şi județul Constanța să cadă constant în clasamentul național. Este timpul ca partidele din Constanța să colaboreze şi să respecte dorința alegătorilor pentru a scoate municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului. Avem datoria să găsim cea mai bună formulă pentru ca acest lucru să se concretizeze. USR-PLUS propune următoarea variantă de colaborare: Alianța USR PLUS să fie susținută pentru funcția de primar al municipiului Constanța, iar PNL să primească sprijin pentru președinția Consiliului Județean. Propunem, de asemenea, ca până la jumătatea lunii iulie să finalizăm negocierile, astfel încât să fim în măsură să prezentăm constănțenilor formula cu care putem câștiga atât municipiul, cât și județul.Proiectul nostru este pe termen lung. Putem scăpa de PSD și de subdezvoltarea în care ne-a aruncat acest partid. Este nevoie de un plan solid și pentru a lucra împreună la o fundație puternică, care să ducă municipiul şi județul Constanța în vârf, acolo unde le este locul”, transmite conducerea USR Constanța.
 

Stelian Ion: " Suntem sunaţi de constănţeni care ne întreabă ce avem de gând să facem

Mesajul candidatului USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion este unul clar: " Suntem sunaţi de constănţeni care ne întreabă ce avem de gând să facem. Astfel am decis să întindem o mână partenerilor noştri politici pentru a decide ce am putea face împreună mai departe. Trebuie să găsim un numitor comun. Nu mai avem mult timp la dispoziţie, trebuie să tranşăm anumite proiecte".


La conferința de presă la care au fost prezenţi e lângă, deputatul Stelian Ion, Remus Negoi, preşedintele USR Constanşa şi Lucian Muflic, preşedinte PLUS Constanţa, a fost relansat apelul către partidele de dreapta pentru o alianţă puternică ce vizează scoaterea PSD de la conducerea administraţiei locale din Constanţa.

„Ne-am arătat intenția de a invita toate forțele de dreapta din orașul și din județul Constanța, astfel încât, obiectivul comun să fie debarcarea PSD de la cârma Consiliului Județean și de la cârma Primăriei Constanța”, a declarat și Remus Negoi, președintele USR Constanța.

Deputatul Stelian Ion a lăsat să se înțeleagă că indiferent de cum vor decurge discuțiile, în principal cu liberalii de la Constanța, candidatura sa rămâne una puternică iar obiectivul USR este să câștige alegerile locale din acest an: „Dorința și propunerea noastră este aceea ca să câștigăm peste tot, dacă se poate. Vrem să facem o majoritate și în Consiliul Județean. Am propus să susținem PNL pentru Consiliul Județean, bineînțeles, dacă doresc și colegii noștri acest lucru, și asta nu trebuie să jignească pe nimeni, dimpotrivă. De asemenea, am considerat că este potrivită o susținere a alianței USR Plus pentru funcția de primar al municipiului Constanța”, a declarat deputatul Stelian Ion.

Întrebat dacă această propunere nu vine prea târziu, în condițiile în care PNL nu pare deschis la negocieri iar PMP are propriul candidat, Stelian Ion consideră că este un moment prilenic pentru tranșarea acestor discuții atât cu liberalii cât și cu ceilalți competitori electorali de pe eșichierul de dreapta și a făcut apel la responsabilitate pentru Constanța.
Ion a mai afirmat că încă de la alegerile europarlamentare, constănțenii au arătat prin vot că nu mai vor să fie conduși de PSD iar douăzeci de ani de subdezvoltare sub administrația roşie au făcut ca municipiul şi județul Constanța să cadă constant în clasamentul național.
USR-PLUS propune următoarea variantă de colaborare: Alianța USR PLUS să fie susținută pentru funcția de primar al municipiului Constanța, iar PNL să primească sprijin pentru președinția Consiliului Județean.


Citește și:

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean 

Ti-a placut articolul?

Comentarii