Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali aprobă criteriile pentru ajutorul social

ro

28 Mar, 2011 00:28 1366 Marime text
În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână se vor supune aprobării noile liste de bunuri care se iau în considerare la stabilirea ajutorului social şi planul de acţiuni şi lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă prestate de persoanele provenite din familii beneficiare de ajutor social.

Potrivit proiectului de hotărâre, familiile şi persoanele singure care au în proprietate numai categoriile de bunuri de strictă necesitate beneficiază de ajutor social luându-se în calcul numai veniturile pe care membrii familiei le realizează.

Din categoria bunurilor mobile necesare fac parte mobilierul aferent locuinţei, mijloace de transport individual pentru persoanele cu handicap sau dependente, aparate medicale destinate recuperării şi altele. Bunurile mobile care nu sunt considerate de strictă necesitate pentru cei care beneficiază de ajutor social sunt clădirile sau spaţiile locative în afara locuinţei de domiciliu, aparatură electronică, obiecte de valoare, tablouri şi obiecte de artă, bijuterii, monede şi metale preţioase, autoturisme, microbuze, rulote, utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 de lei, terenuri, animale şi păsări şi altele.

Ataşat, în ediţia online puteţi vizualiza lista completă a criteriilor propuse de aleşii locali în privinţa celor care beneficiază de ajutor social.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii