Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Națională pentru Integritate a început în septembrie 2019 verificarea averii și intereselor senatorului Vergil Chițac (document)

ro

20 Jan, 2020 00:00 2331 Marime text

Preşedintele Asociaţiei „Constanţa Altfel“, senatorul Vergil Chiţac, a fost reclamat în martie 2019 la Agenţia Naţională pentru Integritate deoarece a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la asociaţia menţionată.

Senatorul a scris atunci pe pagina sa de Facebook de faptul că nu a fost intenţionată omisiunea, iar pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, senatorul a precizat că nu a folosit asociaţia pentru câştiguri proprii. Între timp, a depus şi o rectificare la declaraţia de interese prin care îşi asumă rolul din asociaţie.


Şi tot între timp, din septembrie 2019, Agenţia Naţională de Integritate (vezi secţiunea Documente) anunţă că situaţia senatorului Chiţac face obiectul lucrării cu nr. 271691/02.09.2019, iar inspectorul de Integritate desemnat aleatoriu, potrivit art. 9 alin. (1), va efectua evaluarea averii senatorului Vergil Chiţac în conformitate cu prevederile legale (activitatea de evaluare privind averea dobândită, precum şi modificările patrimoniale existente în perioada exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a trei ani după încetarea acestora).


Citeşte şi:

Vergil Chiţac, reclamat la ANI pentru că a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la Constanţa Altfel. Ce a declarat senatorul

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

Senatorul Chiţac şi-a asumat „Constanţa Altfel“ şi în declaraţia de interese (document)

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii