Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare Lista integrală a secţiilor de votare din municipiul Constanţa (document)

ro

01 May, 2019 00:00 2274 Marime text
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început sâmbătă, 27 aprilie. În cursa pentru un loc în Parlamentul European au intrat 13 formaţiuni politice şi trei candidaţi independenţi.
 
Campania electorală se încheie pe 25 mai, la ora 7.00, iar pe 26 mai are loc scrutinul pentru desemnarea eurodeputaţilor. Votarea va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot. În ţară se organizează 1.269 de secţii de vot, în timp ce românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secţii deschise în afara ţării. În timpul campaniei electorale, candidaţii, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media.
 
Organizarea mitingurilor, a adunărilor şi a marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare. În timpul campaniei electorale, primăriile asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.

Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale. Pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.
Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune ce reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, a tunelurilor, a viaductelor, pe indicatoarele rutiere, pe panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot


PSD ocupă primul loc pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, urmat de Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România. Următoarele poziţii sunt ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot se află candidaţii independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.
 

Delimitarea, numerotarea şi sediile secţiilor de votare din municipiul Constanţa


Municipalitatea aduce la cunoştinţă tuturor locuitorilor municipiului Constanţa baza de date privind delimitarea, numerotarea şi sediile secţiilor de votare din municipiul Constanţa pentru scrutinul din 26.05.2019 cu ocazia alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 şi a referendumului pe tema justiţiei.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista tuturor secţiilor de votare din municipiul Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii