Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A autorizat mitingul sindicaliştilor Cine pune beţe-n roate alegerilor PDL

ro

10 Mar, 2011 02:13 2370 Marime text
cap_3.jpgDeşi Poliţia şi Jandarmeria au avut opinie separată, primarul Radu Mazăre ar fi autorizat mitingul de protest programat să aibă loc sâmbătă, în zona Casei de Cultură, în paralel cu alegerile interne din PDL Constanţa, convocate în incinta aceluiaşi imobil

Alegerile din PDL Constanţa, convocate sâmbăta aceasta la Casa de Cultură a Sindicatelor, pot fi amânate din cauza unui miting programat să aibă loc în aceeaşi zi, în faţa imobilului în care ar urma să se desfăşoare întrunirea democrat-liberalilor.

pdl_miting_miting_2.jpgSurse din PDL Constanţa ne-au declarat că ideea mitingului ar fi venit chiar din partea primarului Radu Mazăre, care ar fi văzut în reuniunea democrat-liberală un bun prilej de a aduce critici partidului de guvernământ, mai ales că la confruntarea de alegeri ar fi fost invitaţi să participe din partea Biroului Permanent Naţional secretarul general al PDL Vasile Blaga şi preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase. De precizat că această variantă, potrivit căreia iniţiativa protestului ar veni din partea primarului Radu Mazăre, nu ne-a fost confirmată de către reprezentantul Primăriei Constanţa în relaţia cu presa, Liviu Tramudana.

Ieri, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Constanţa s-a reunit Comisia de autorizare a mitingurilor tocmai pentru a analiza oportunitatea autorizării acestui protest. La această şedinţă au participat reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai administraţiei locale. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, maior Sorin Trancă, ne-a declarat că în urma şedinţei de ieri nu s-a luat o decizie cu privire la autorizarea mitingului şi că un anunţ oficial va fi făcut astăzi.

Poliţia şi Jandarmeria ar fi spus „nu" demonstraţiei

Surse din primărie au precizat însă că reprezentanţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei nu ar fi fost de acord cu autorizarea mitingului de sâmbătă, din faţa Casei de Cultură. Reprezentanţii Jandarmeriei ar fi arătat că organizarea unei manifestări de protest în apropierea târgului de produse tradiţionale, unde se vând şi băuturi alcoolice, ar fi de evitat, din motive lesne de înţeles. Poliţia s-ar opune, de asemenea, autorizării unei astfel de acţiuni, însă în temeiul art. 5, alin. (2) din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice care prevede că „este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora". Cu alte cuvinte, sunt cel puţin două motive ca mitingul de sâmbătă din faţa Casei de Cultură, programat în paralel cu alegerile din PDL Constanţa convocate în incinta aceluiaşi imobil, să nu fie autorizat.

Mazăre - preşedintele Comisiei de autorizare

Cu toate acestea, preşedintele Comisiei de autorizare a mitingurilor este cel care va decide dacă va autoriza sau nu mitingul, demarat se pare de sindicate (BNS, Cartel Alfa etc), iar acesta este chiar primarul Constanţei, Radu Mazăre. Contactat după încheierea şedinţei Comisiei de autorizare a mitingurilor, Liviu Tramudana ne-a declarat că Primăria şi-a exprimat deja acordul pentru autorizarea manifestării de protest de sâmbătă, din zona Casei de Cultură a Sindicatelor. În acest context, forţele de ordine se vor supune deciziei autorităţii locale şi vor asigura măsurile de ordine publică necesare derulării mitingului. Surse democrat-liberale s-au arătat sceptice în ce priveşte posibilitatea ca reuniunea de alegeri a PDL de sâmbătă să mai rămână valabilă în acest context.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • man 10 Mar, 2011 19:58 Cum cine e spionul psd la pdl?ESTE DOMNUL SUP care este tinut pe genunchi de...REGINA ,pe o gramada de bani de la mazare,adica din buzunarele voastre fraierilor.
  • Sile this Millennium 10 Mar, 2011 11:19 Qui prodest ? Banias?!
  • Vasilica 10 Mar, 2011 07:47 Oare cui ar folosi o astfel de amanare? Cine este cel sprijiit de primarie? Cine este omul PSD-ului? Ar fi interesant un sondaj, sa vedem ce cred masele.