Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2015 - anul candidaţilor pentru Primăria Constanţa şi pentru CJC

ro

06 Jan, 2015 00:00 4972 Marime text
Anul 2015 se prefigurează extrem de agitat pe scena politică din Constanţa. Este anul în care, cel puţin teoretic, partidele trebuie să-şi desemneze candidaţii pentru Primăria Constanţa şi pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Deşi ulterior alegerilor locale din vara lui 2012 mai mulţi politicieni constănţeni declarau că următoarea campanie electorală pentru proximul scrutin trebuia să înceapă chiar de atunci, aşa cum era de aşteptat, nimeni nu a făcut nimic în acest sens. Astfel se face că, la doi ani şi jumătate de la cele mai recente alegeri locale, nicio formaţiune politică din Constanţa nu şi-a desemnat viitorii candidaţi.

În această ordine de idei, va fi cel puţin interesant de urmărit ce anume se va întâmpla în noul PNL la nivelul Constanţei. La centru, în prezent se discută despre criteriile potrivit cărora ar trebui să aibă loc unificarea vechiului PNL şi a vechiului PDL. Ritmul în care va avea loc această unificare nu este însă bătut în cuie. În acest context, se impun câteva întrebări. Când anume vor începe discuţiile, negocierile dintre cei doi co-preşedinţi ai PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir (PNL) şi senatorul Gigi Chiru (PDL)? Ce şanse sunt ca cele două formaţiuni să ajungă la consens în ceea ce priveşte candidaţii pentru Primăria, respectiv pentru CJ Constanţa, atâta vreme cât liberalii vehiculează deja numele lui Robert Boroianu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, pentru o candidatură la mandatul de primar, în timp ce anumite voci susţin că Gigi Chiru vrea să încerce o nouă candidatură la Primăria Constanţa, după înfrângerea din 2012?!?

 Desemnarea candidaţilor, „luată împreună cu noii colegi”

 Întrebat, în luna noiembrie a anului trecut, despre candidatul PNL la Primăria Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa: „Desemnarea candidaţilor urmează, în perioada următoare, să o facem împreună cu noii colegi. Preşedintele Organizaţiei Municipale (n. r. - Robert Boroianu) poate fi o variantă, dar hotărârea va fi luată în urma unor cercetări sociologice axate pe consultarea cetăţenilor şi vom alege profilul care va reieşi în urma acesteia”.

Ca de obicei, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa rămâne pe locul II, căci politicienii din Constanţa, indiferent de partid, sunt mult mai concentraţi asupra fotoliului încă ocupat de Radu Mazăre.

 PC merge singur la alegerile locale

 Senatorul Mircea Banias, liderul PC Constanţa, declara, în luna decembrie, că partidul său va avea candidaţi proprii la alegerile locale din vara anului viitor. „La alegerile din 2016, PC va avea candidaţi pentru Primăria Constanţa şi CJC. De asemenea, sunt localităţi în judeţul Constanţa, precum Hârşova, Cernavodă, în care PC a avut candidaţi proprii şi la alegerile locale din 2012. Cei care au candidat atunci o vor face din nou”, menţiona Mircea Banias.

 What about PMP?

 Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că este foarte probabil ca până la alegerile locale soarta PMP să se decidă. Mai exact, rămâne de văzut dacă micul partid şi aşa frământat de diverse tensiuni interne va rezista intrigilor şi disensiunilor din precampania pentru alegeri. Altfel spus, dacă rămâne de văzut dacă Elena Udrea îşi va păstra partidul până atunci.

2015 este anul în care se presupune că partidele îşi scot la înaintare “greii”. Oamenii buni, fără “pete”, fără tinichele care le atârnă de coadă. “Imaculaţii”. Luând în considerare faptul că, la Constanţa, precedentele campanii electorale pentru locale au fost tensionate şi marcate de oarecare scandaluri, ar fi de aşteptat ca, anul acesta, aspiranţii la funcţiile de primar al Constanţei şi preşedinte al Consiliului Judeţean să înceapă deja să iasă public să-şi prezinte programele, proiectele, obiectivele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii