Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20.000 de persoane domiciliate pe raza judetului nu detin acte de identitate valabile

ro

16 Nov, 2004 00:00 879 Marime text

Potrivit reprezentantilor Serviciul Independent de Evidenta Informatizata a Persoanei Constanta, unele dintre ele sunt in ilegalitate de aproximativ 15-20 de ani * SIEP a precizat ca va elibera carti de identitate inclusiv in 28 noiembrie, in ziua alegerilor generale, persoanelor care nu au acte de identitate sau ale caror documente au expirat

Serviciul Independent de Evidenta Informatizata a Persoanei Constanta a informat ieri, in cadrul sedintei comisiilor tehnice si de transparenta pentru organizarea si desfasurarea alegerilor, ca peste 20.000 de persoane domiciliate pe raza judetului nu detin acte de identitate valabile, unele dintre ele fiind in ilegalitate de aproximativ 15-20 de ani. Reprezentantii SIEP au precizat ca vor elibera carti de identitate inclusiv in 28 noiembrie, in ziua alegerilor generale, persoanelor care nu au acte de identitate sau ale caror documente au expirat. Pe aceasta cale, angajatii SIEP solicita cetatenilor care au domiciliul in judet sa apeleze la Biroul de Evidenta Informatizata a Persoanei pentru a obtine cartea de identitate pe baza careia vor vota la scrutinul din 28 noiembrie. SIEP precizeaza ca actul de identitate se elibereaza pe baza declaratiei scrise a persoanei si a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, a starii civile, a cetateniei romane, a domiciliului si dupa caz, a situatiei militare. In cazul in care actul de identitate este expirat, pentru eliberarea unuia nou este necesar si un timbru fiscal in valoare de doua mii de lei. SIEP mentioneaza ca dreptul la vot poate fi exercitat numai de o persoana care se legitimeaza cu un act de identitate valabil.

Calendarul alegerilor este respectat

In cadrul sedintei, reprezentantii institutiilor care se ingrijesc de pregatirea alegerilor generale nu au semnalat probleme deosebite. Reprezentantul Inspectoratului Scolar a precizat ca la nivelul judetului, unitatile de invatamant in care vor fi organizate sectii de votare sunt pregatite si se asteapta de la nivelul primariilor materialele necesare pentru organizarea sectiilor. Si spatiile in care vor fi organizate sectii de votare in unitatile militare sunt pregatite, iar incepand de ieri a debutat instructajul pentru militarii si jandarmii care vor asigura paza sectiilor de votare din judet. Datorita vremii nefavorabile se impune o buna pregatire a drumurilor de acces catre sectiile de votare, motiv pentru care in comandamentul de organizare a alegerilor vor fi cooptati si reprezentantii Directiei Judetene de Drumuri si Poduri. In ceea ce priveste telecomunicatiile, retelele de telefonie au fost verificate si nu s-au inregistrat probleme. In judet exista doar sase sate care nu beneficiaza de posturi telefonice directe, comunele Crucea, Lipnita, Dumbraveni si Pestera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii