Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

123 de delegați vor pleca la Congres. Ce propunere de modificare a Statutului a transmis Organizația Județeană a PSD Constanța la centru? (document)

ro

27 Feb, 2018 00:00 2506 Marime text
Câteva zile îi mai despart pe social-democrați de Congresul Extraordinar al partidului. Congresul PSD va avea loc pe 10 martie, la Sala Palatului. Până atunci, fiecare filială va trimite, la centru, propunerile de modificare a Statutului PSD. Deși era vehiculată până în momentul de față ideea îndulcirii criteriilor de integritate, social-democrații spun acum că nu se va întâmpla acest lucru.
 
În cadrul Congresului, delegații vor da și un vot de reconfirmare pentru Liviu Dragnea ca lider al PSD. Tot în cadrul Congresului se așteaptă o redefinire a programului de guvernare.
 
Înaintea evenimentului va avea loc întrunirea Comitetului Executiv Național, în care se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura Biroului Permanent Național, dacă mai sunt alte modificări, ce schimbări au fost propuse la Statut. Între timp, se vor convoca și comitetele județene. Din cauza Codului portocaliu de ninsoare, Comitetul Județean al PSD Constanța va avea loc joi, 1 martie. În cadrul ședinței se va stabili convocarea Conferinței Extraordinare Județene pentru sfârșitul acestei săptămâni, la Casa de Cultură din Constanța. Potrivit lui Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanța, în Conferința Extraordinară Județeană urmează să fie stabiliți cei 123 de delegați ai organizației la Congresul din 10 martie.
 
Conform Statutului PSD, Congresul Extraordinar se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Național, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puțin 16 organizații județene / de sector ale PSD.
 
Congresul Extraordinar al PSD este alcătuit din delegați aleși de către Conferințele Extraordinare ale organizațiilor județene și a municipiului București, conform normei de reprezentare prevăzute în Statut. Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuțiilor statutare, precum și pentru următoarele situații: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului politic al partidului, dar și în situații deosebite. 

Iată cum sună propunerea de modificare de statut transmisă de PSD Constanța! 

Organizația PSD Constanța propune modificarea articolului 46 astfel: al. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcții în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcția de președinte al organizației județene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcție în structurile naționale și nu pot îndeplini alte funcții în cadrul structurilor de conducere ale organizațiilor locale“.
 
PSD Constanța vrea eliminarea din art. 46 a variantei vechi prin care „un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcții în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcția de președinte al organizației județene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcție în structurile naționale și nu pot îndeplini alte funcții în cadrul structurilor de conducere ale organizațiilor locale. Vicepreședinții PSD nu pot ocupa concomitent funcția de președinte al organizației județene“.
 
Mai exact, social-democrații constănțeni vor ca vicepreședinții PSD să poată ocupa de funcția de președinți de organizații județene, după cum a precizat Felix Stroe, liderul PSD Constanța (vezi secțiunea „Documente“). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii