Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva de la Hollywood afectează pelicula americană „Dune Part Two“. Lansarea filmului este amânată

ro

25 Aug, 2023 13:48 877 Marime text
 
foto: Facebook.com
  • „Dune: Part Two“ era unul dintre cele mai aşteptate filme din calendarul finalului de an 2023.

Warner Bros a decis să amâne lansarea programată în noiembrie a superproducţiei „Dune: Part Two“ pentru luna martie 2024, a anunţat joi un purtător de cuvânt al studioului american, întrucât starurile peliculei nu pot să promoveze acest film în timpul grevei actorilor de la Hollywood, informează Agerpres.

Decizia reprezintă o veste proastă pentru lanţurile de cinematografe din America de Nord, precum AMC Entertainment, Cineplex şi Cinemark, care încă încearcă să îşi revină financiar după pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19.

„Dune: Part Two“ era unul dintre cele mai aşteptate filme din calendarul finalului de an 2023.

Această superproducţie va fi lansată în cinematografe pe 15 martie 2024, o dată ce era până acum rezervată pentru un alt lungmetraj al studioului Warner Bros, „Godzilla x Kong: The New Empire“. Lansarea filmului cu monştri a fost reprogramată pentru 12 aprilie 2024.

Ca urmare, premiera unei versiuni animate a trilogiei „The Lord of the Rings“, ce era programată în aprilie, a fost mutată în decembrie 2024.

Actorii Zendaya şi Timothee Chalamet interpretează rolurile principale în „Dune: Part Two“, un sequel SF bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965 despre un război intergalactic dus pentru a controla o resursă preţioasă. Prima parte a producţiei, lansată în 2021 în timpul pandemiei de coronavirus, a generat încasări de 402 milioane de dolari în box-office-ul global.

Starurile sale au refuzat să promoveze următoarele proiecte ale marilor studiouri cinematografice după ce Sindicatul actorilor americani (SAG-AFTRA) s-a alăturat grevei scenariştilor de la Hollywood pe 14 iulie.

Greva actorilor a obligat studiourile hollywoodiene să îşi ajusteze programele filmelor în condiţiile în care starurile de cinema nu vor mai fi prezente pe covorul roşu şi nici în talk-show-uri pentru a promova producţiile deja realizate.

Sony Pictures şi-a modificat strategia de lansare pentru „Dumb Money", un film inspirat din povestea unor mici investitori care i-au păcălit pe investitorii de pe Wall Street şi s-au îmbogăţit mizând pe acţiunile retailerului de jocuri video şi produse electronice GameStop.

Iniţial, filmul ar fi trebuit să fie lansat la nivel naţional în Statele Unite pe 22 septembrie, însă Sony Pictures a adoptat o strategie de lansare graduală pentru a genera interes în rândul publicului în baza reacţiilor primilor spectatori. Pelicula va avea premiera într-un număr limitat de cinematografe din New York şi Los Angeles pe 15 septembrie, înainte de lansarea sa la nivel naţional pe 6 octombrie.

Numărul total al spectatorilor din acest an a rămas la niveluri mai mici în comparaţie cu cele înregistrate înainte de pandemia de COVID-19 în pofida impulsului consistent furnizat în această vară de frenezia generată de „Barbenheimer“, un fenomen social bazat pe succesul filmelor „Barbie“ şi „Oppenheimer“.

Alte filme majore din calendarul anului 2023 includ pentru moment „The Marvels“ (Walt Disney), un prequel al francizei „The Hunger Games" (Lionsgate) şi „Wonka" (Warner Bros, cu Timothee Chalamet în rolul principal).

Greva Sindicatului scenariştilor americani (WGA), care a început pe 2 mai, a dus la oprirea filmărilor pentru majoritatea serialelor TV bazate pe un scenariu deja scris şi pentru anumite producţii cinematografice. 

Citește și:

Oscar 2023: Covorul roșu înlocuit de unul de culoarea șampaniei și echipă de intervenţie, special antrenată după „palma celebră” de anul trecut
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii