Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina 19 bărbați au murit înecați în răul Tisa în timp ce încercau să iașă din țară ilegal

ro

06 Sep, 2023 11:31 891 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
  • Mulţi ucraineni încearcă să evite serviciul militar. Fugarii au fost prinşi în „zona verde“ mai ales de la graniţele cu România şi Republica Moldova, a spus Demcenko. „Vorbim mai ales despre bărbaţi între vârstele de 18 şi 60 de ani“, a subliniat el.

Grănicerii ucraineni au împiedicat mai mult de 20.000 de bărbaţi încorporabili să plece din ţară de la declanşarea invaziei ruse în urmă cu peste 18 luni, transmite Agerpres.

„În total, grănicerii au reţinut în jur de 14.600 de persoane care încercau să iasă ilegal din Ucraina începând din 24 februarie anul trecut“, a afirmat purtătorul de cuvânt Andrii Demcenko marţi la televiziunea naţională.


Mulţi ucraineni încearcă să evite serviciul militar. Fugarii au fost prinşi în „zona verde“ mai ales de la graniţele cu România şi Republica Moldova, a spus Demcenko. „Vorbim mai ales despre bărbaţi între vârstele de 18 şi 60 de ani“, a subliniat el.

În plus, în jur de 6.200 de bărbaţi au fost prinşi cu permise de ieşire din ţară falsificate.

Autorităţile au raportat deja că cel puţin 19 bărbaţi s-au înecat în râul Tisa, de la graniţele cu România şi Ungaria. Alţi câţiva au murit îngheţaţi în timp ce încercau să treacă Munţii Carpaţi.

La începutul războiului, Ucraina a ordonat o mobilizare generală, cu interdicţia ieşirii din ţară pentru bărbaţii încorporabili cu vârste între 18 şi 60 de ani.

Potrivit agenţiei Eurostat, mai mult de 650.000 de bărbaţi ucraineni sunt înregistraţi ca refugiaţi în statele UE şi în Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein. Kievul are în vedere acum să ceară extrădarea celor plecaţi ilegal din statele UE.

Vânzarea de documente care să scutească de serviciul militar este o afacere înfloritoare în Ucraina. După un val de percheziţii ordonate de preşedintele Volodimir Zelenski şi soldate cu arestări la centrele de recrutare, preţul unor astfel de documente a ajuns acum la peste 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Citește și:

Bilanț Poliția de ImigrăriCâți ucraineni au solicitat azil în România de la izbucnirea conflictului din Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii