Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Safari

ro

13 Aug, 2002 00:00 1312 Marime text

Topul restaurantelor

Acum patru saptamani, ziarul Ziua de Constanta a demarat rubrica "Topul restaurantelor". Intentia noastra a fost de a prezenta cateva din restaurantele constantene si de a initia un clasament pe baza preferintelor cititorilor nostri. In urma voturilor celor care frecventeaza restaurantele prezentate in ultima luna

Din punctul de vedere al "efectelor vizuale", terasa Safari este una din cele mai blagoslovite localuri constantene. Beneficiind de o pozitionare "strategica", langa mare, ea isi ispiteste clientii atat cu virtutile brizei ce ii mangaie coasta, cat si cu o panorama pe care, in lipsa de altceva, o putem considera fericita; terasa cu vedere la "Trei Papuci" capata, la orele serii, un farmec aparte. Luminile sale discrete, care-i accentueaza aerul meridional, muzica aleasa cu chibzuinta si administrata cu economie de decibeli fac ca locul sa fie foarte vanat de cei care se dau in vant dupa momente romantice sau care vor sa discute cu prietenii fara sa-si rupa corzile vocale. Si acestia nu sunt putini. Intelegem, astfel, de ce personalul se umfla in pene ca localul n-are nevoie de nici un strop de reclama, desi asta ar fi o interpretare cam deplasata a demersului nostru. Dupa ce-a fost plimbat de colo-colo pentru o parlita de aprobare (parca ar fi cerut loc de casa in mijlocul terasei), fotoreporterul nostru a fost refuzat si s-a multumit sa ia un cadru anost, din exterior, ca un turist oarecare. Intre noi fie vorba, colegul nostru e destul de calit in gazetarie cat sa poata poza si dintr-o sacosa, daca e cazul. Nu era cazul, asa ca localul are imaginea pe care si-o doreste. In rest, aproape totul de bine: preturile sunt caldicele, mancarea calduta, servirea - cu aburi. Exceptand zilele cand e foarte aglomerat. Poti astepta, atunci, intre 15 si 30 de minute pentru a-ti fi onorata comanda. Schema e traditionala: dupa cinci minute, apare o bere. Dupa zece, vin si tacamurile. Dupa 15 - cosul de paine, apoi salata si restul. Asa ca timpul fuge ca briza si, cum locul e foarte placut, poti sorbi linistit panorama. In urma cu doua saptamani, am descoperit cu surprindere ca disparuse, de pe meniu, populara pizza. Ceea ce nu-i, neaparat, o pierdere fenomenala: ultima oara cand servisem o pizza aici, am avut vaga senzatie ca in loc de blat era o fasie de carton presat. Dar poate era doar o senzatie, din cauza ca pizza fusese reincalzita. Cam atat am gasit noi de carait, restul ramane la latitudinea cititorilor. Va reamintim ca asteptam voturile voastre pe adresa redactiei pentru topul restaurantelor, cu un punctaj de la unu la zece, "nota" ce va reflecta urmatorii indicatori: calitatea servirii, raportul pret-calitate, ambientul, "culoarea locala" si, de ce nu, excelenta. In curand, redactia va publica primele rezultate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii