Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat alarma! Antrenorul Octavian Tileagă, sunat la 5 dimineaţa „Domn profesor, vedeţi că nişte indivizi vă umblă la maşină!“

ro

19 Oct, 2018 00:00 5408 Marime text
Se ştie, când e ziua de naştere a cunoscutului antrenor de nataţie din Constanţa Octavian Tileagă, surprizele se ţin lanţ. De la an la an, elevii săi, „delfinaşii“, sunt tot mai inventivi. În acest an, când Octavian Tileagă a împlinit 68 de ani, planul înotătorilor a avut două etape: acasă la profesor şi la bazinul de la Palatul Copiilor.
 
Pentru a pune în aplicare ce pregătiseră la domiciliul lui Octavian Tileagă, „delfinaşii“ s-au sculat cu noaptea în cap, iar la ora 5.00 deja terminaseră „lucrarea“, oarecum intempestiv, după ce au fost observaţi de un locatar, care a strigat la ei de la etaj! Povesteşte Octavian Tileagă: „La ora 5.00, mă trezesc că sună telefonul, un vecin de la etajul 4: «Domn profesor, sunteţi acasă?». «Da!», am răspuns. «Vedeţi că nişte indivizi vă umblă la maşină, pe la portiere, lipesc ceva…», mi-a spus, alarmat, vecinul. Mi-am dat imediat seama că trebuie să fie băieţii mei, că ei aşa fac în fiecare an! «Staţi liniştit, zic, domn comandant (că e militar de carieră), cred că sunt băieţii cei mari ai mei, dar ies eu acum afară la ei», l-am liniştit pe vecinul meu. «Să-mi spuneţi dacă e nevoie, că vin şi eu», zice el. Când am ieşit afară, Doamne, am leşinat de râs! Dimineaţa, la 5.00, eram singur pe stradă şi râdeam. Lipiseră pe maşina mea poze de-ale lor în diverse ipostaze la bazin, urarea de La Mulţi Ani, iar pe lunetă, pe hârtiuţe, «citate» de-ale mele, intervenţiile mele verbale de la antrenamente, cu care îi «terorizez» toată ziua!“, spune, râzând, Octavian Tileagă. „Aceasta a fost opera «delfinaşilor» mei, sculaţi de la patru dimineaţa să-mi dea de lucru“, a arătat antrenorul emerit.
 

„Doamne, cât m-am distrat când am văzut!”

 
Cei trei „delfinaşi“ pentru care s-a dat alarma la blocul lui Octavian Tileagă au fost Cristian Tranulea, Vlad Pascale şi Mişu Popescu. „Pascale era şoferul, cum au gangsterii şoferul pregătit, dacă apare ceva, să-i repeadă“, a spus Octavian Tileagă, plin de umor. Profesorul a gustat din plin gluma elevilor săi: „Au fost dulci toţi! Doamne, cât m-am distrat când am văzut!”. Cei trei şi-au şi semnat opera de pe maşină, cu „PCT“ (Palatul Copiilor Constanţa)!
 

„Au început să explodeze petarde, bombe…“

 
Peste o oră, când a ajuns la bazin, pentru antrenament, antrenorul s-a trezit cu uşa de la intrare plină de alte poze lipite pe geam! „Iar, când am intrat înăuntru, au început să explodeze petarde, bombe, confetti, de toate…“, a povestit Tileagă, care a sintetizat trăirile sale de la ziua de naştere: „Deşi, cronologic, am mai pus o cărămidă în spinare, încerc să întineresc coborând la mintea copiilor, acolo unde lucrurile au doar două culori: alb sau negru. La Mulţi ani, 68!”.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citeşte şi:
 
„Pocnete… pistoale…mitraliere… Isis, nu alta!“ Eroare fatală! Când a deschis uşa antrenorul Octavian Tileagă, o bubuitură infernală… (galerie foto)
 

A fost mâna „diavolilor tasmanieni” Cum şi-a găsit maşina Octavian Tileagă în curtea de la Palatul Copiilor Constanţa (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii