Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost mâna „diavolilor tasmanieni” Cum şi-a găsit maşina Octavian Tileagă în curtea de la Palatul Copiilor Constanţa (galerie foto)

ro

20 Oct, 2016 00:00 14742 Marime text
Antrenorul emerit de nataţie Octavian Tileagă, din Constanţa, a avut parte de multe surprize cu ocazia zilei sale de naştere. Tehnicianul sub îndrumarea căruia Răzvan Florea a obţinut, printre altele, medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2004 a împlinit 66 de ani, iar elevii săi actuali, de toate vârstele, alături de părinţi, au „complotat“ pentru a-i face cât mai plăcută aniversarea. 
 
„Conform unei tradiţii nescrise, an de an, de ziua mea, delfinaşii mă răsfaţă cu surprize care mai de care mai năstruşnice. Acum au «comis-o» din nou. Adevăraţi «diavoli tasmanieni», nu «delfinaşi», m-au dus cu vorba, m-au îmbrobodit cu tot felul de bezele, până am ajuns în curtea bazinului, după care a urmat… ceea ce veţi vedea în acest album. Cum să nu-i iubesc?“, este mesajul cu care antrenorul de nataţie de la Palatul Copiilor şi CS Farul şi-a însoţit galeria foto de la fericitul eveniment, postată pe Facebook.

Zi de naştere în patru reuniuni

Surprizele s-au ţinut lanţ pe parcursul întregii zile, având în vedere că sportivii lui Tileagă de la grupa mare fac două antrenamente pe zi (primul - la ora 7.00), între care e intercalată sesiunea de pregătire a celor mici. „Cei mari m-au serbat primii, de dimineaţă. După-amiază, au venit cei mici. Ei au «complotat» cu cei mari, care urmau la antrenament după ei“, povesteşte Tileagă, care, pe Facebook, şi-a împărţit ziua de naştere petrecută la bazinul de la Palatul Copiilor (folosind termeni de nataţie) în patru „reuniuni“: reuniunea I - „show-ul celor mai mari“ (cadourile şi surprizele primilor sportivi); reuniunea II - „show-ul meu“ (antrenamentele conduse); reunirea III - „show-ul celor mici” (pregătirea picilor); reuniunea IV - „ultimul cuvânt l-au avut tot «delfinaşii» mei” (restul surprizelor, de seară).

Savarina, prăjitura preferată

Cei mari i-au scris antrenorului multe mesaje, inclusiv pe o masă („La mulţi ani, domn profesor!”). Altă urare, însoţită de semnăturile înotătorilor, a fost „La mulţi ani! Gaşca nebună vă urează, cu ocazia noilor «66», multă sănătate, putere de muncă şi zâmbete multe, cum ne-aţi obişnuit! Vă iubim!”, Octavian Tileagă răspunzând, cu umorul care-l caracterizează, „Vă iert «păcatele“ la 4 antrenamente şi jumătate, pentru declaraţia asta…”.
 
În vestiar a urmat degustarea delicioaselor savarine. „În echipa noastră, am introdus obiceiul, care a devenit deja tradiţie, ca fiecare copil sau eu, oricine o fi, când e ziua de naştere, să face cinste strict cu savarine, nu cu altceva. Savarina e prăjitura preferată a tuturor din echipă“, a spus Tileagă, care a primit şi tort de la ambele grupe. Unul dintre ele a avut doar cifra 6, ca vârstă a lui Tileagă. „Au zis că a doua cifră se omite, că nu e cazul!“, a râs tehnicianul.

De la „tapetarea“ cu etichete, la baloane

Surprizele au atins punctul culminant seara, atunci când sportivii, cu o mină foarte serioasă, care nu lăsa sub nicio formă să se întrevadă ce puseseră la cale, l-au chemat pe antrenor în curtea Palatului Copiilor, în parcare.
 
„M-au rugat să ies afară, că părinţii vor să vorbească ceva important cu mine. Eu, curios, că o fi ceva legat de campionate, am ieşit repede. Când am ajuns afară, au început coruri, «La mulţi ani!», muzică… Doamne! A fost extraordinar! Maşina mi-au umplut-o vârf cu baloane. Anul trecut, au «tapetat-o» pe dinafară cu etichete, pe care au scris dedicaţii. Cum au deschis maşina? Mi-au spus că vor să pună în portbagaj nu ştiu ce echipament, că nu mai au nevoie de el. Iar eu, fără a bănui nimic, i-am lăsat să o deschidă“, a povestit Octavian Tileagă.

Ce-or mai inventa în 2017?

Pe lângă baloanele din interiorul autoturismului, pe capota acestuia trona tortul cu cifra 6 şi o sacoşică cu câteva cadouri, printre care şi două tricouri. Unul avea mesajul „Accept mită în savarine” (dacă tot sunt savarinele slăbiciunea tuturor celor de la grupă), iar celălalt „Tânăr şi neliniştit“ (scris în engleză) şi cu simbolurile „de la 66 la infinit“. „Ghiduşiile delfinilor mei se ţin lanţ. Ce-or mai inventa în 2017?”, s-a întrebat Octavian Tileagă pe Facebook.

„«Delfinaşii» mei sunt într-adevăr adorabili“

Cunoscutul antrenor s-a bucurat astfel, la bazin, de o zi plină de bucurii, cu ocazia împlinirii a 66 de ani. „Ce idei au avut! A fost teribil. M-au surprins. Mă aşteptam eu să facă ei o şmecherie, ca în fiecare an, dar acum chiar m-au surprins, că nu ştiam ce e cu acel echipament şi ce să fac cu el. Ce hoţomani au fost! Sunt nişte dulci. Sunt foarte ataşaţi, pentru că toţi sunt de viaţă, dispuşi la glume, nu morocănoşi sau introvertiţi. Şi, ca atare, şi antrenamentele le suportă mai uşor, ţinând cont că atmosfera nu e apăsătoare. S-au ataşat de mine, că şi eu sunt firea lor. «Delfinaşii» mei sunt într-adevăr adorabili. Acest lucru este posibil însă şi datorită şansei rarisime de-a avea parte de părinţi din categoria oamenilor de un enorm bun-simţ“, a mai spus Octavian Tileagă.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii