Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Turcu, legendă a ”marinarilor”, a ajuns la 71 de ani ”La multi ani, luminați permanent de Farul din Constanța!”

ro

02 Oct, 2020 00:00 5628 Marime text
⦁ Ca fotbalist la Farul Constanța, Mihai Turcu a disputat 252 de jocuri în Divizia A şi a înscris 14 goluri. 
 
Moment aniversar pentru unul dintre cei mai buni fundași stânga din istoria FC Farul Constanța, Mihai Turcu, cel care a împlinit 71 de ani.
De fel din comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa, Mihai Turcu a ajuns la Farul la 21 de ani, pe 3 noiembrie 1970. Echipa constănţeană l-a transferat de la divizionara secundă Metalul Târgovişte, acolo unde a şi început fotbalul. Mihai Turcu a jucat la Farul 14 ani. Ca „marinar”, a disputat în Divizia A 252 de jocuri şi a înscris 14 goluri. A rămas în memoria microbiştilor constănţeni prin centrările sale, pe care de cele mai multe ori scria „gol”, prin şuturile sale-bombă, prin cursele sale vijelioase între cele două careuri, dar, mai presus de toate, printr-o răutate în joc ce le îngheţa sângele în vene adversarilor. Fostul fundaș a fost apoi și antrenor, atât la echipe de seniori, cât și la nivel juvenil, activând mulți ani la centrul de copii și juniori al FC Farul.  
”Zi specială pentru suflarea faristă. Legenda noastră Mihai Turcu împlinește 71 ani. Asociația Farul Old Boys urează La mulți ani luminați permanent de Farul din Constanța”, a fost mesajul asociației Farul Old-Boys, al cărei președinte este un alt fost mare jucător al ”marinarilor”, Stelian Carabaș. 

Citește și:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii