Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Pitu, fostul fotbalist al FC Farul, a devenit tătic „În ce zi deosebită a hotărât să vină! Suntem binecuvântaţi!” (galerie foto)

ro

11 Mar, 2016 00:00 9967 Marime text
Fostul fotbalist George Pitu şi soţia sa, Iulia, trec prin momente deosebit de fericite, date de venirea pe lume a primului lor copil, un băieţel, care va primi prenumele Ioanis.
 
Iulia Pitu a născut la o maternitate privată din Constanţa, iar micuţul a văzut lumina zilei chiar pe 8 Martie! Fericiţii părinţi au văzut în comoara lor un dar primit de la Dumnezeu de ziua mamei. Prenumele bebeluşului, de rezonanţă greacă, l-au ales pentru că moştenitorul lor a fost un copil dorit de mult, dar şi pentru a-l pune sub protecţia Sf. Ioan Botezătorul şi pentru a cinsti memoria unuia dintre bunicii lui George, care a murit în urmă cu o lună.
 
Băieţelul a avut la naştere greutatea de 3,800 kilograme şi înălţimea de 52 de centimetri, primind nota zece. „Şi s-a ţinut de cuvânt… În ce zi deosebită a hotărât să vină! Suntem binecuvântaţi”, au postat, fericiţi, pe Facebook, părinţii. „Băieţelul trebuia să se nască astăzi (n.r. ieri), operaţia cezariană fiind programată la ora 7.45, numai că el a hotărât să nu-l lase pe tati să plece la muncă, mai departe (pe la Tulcea) şi să vină pe lume cu două zile mai devreme, pe 8 martie. Nici eu, nici soţia nu am încadrat această zi ca una a femeii, ci a mamei. Şi, dacă tot o considerăm noi aşa, Dumnezeu s-a hotărât să ni-l aducă pe bebe fix de 8 Martie“, a spus George Pitu, care este vărul unui alt fost fotbalist cunoscut, Adrian Pitu.
 
Astăzi, mămica şi băieţelul părăsesc maternitatea şi vin acasă, familia reunindu-se în formulă completă într-un cămin luminat şi încălzit de marea iubire care îi leagă pe toţi membrii săi.

„La mulţi ani, mami! Ne vedem în martie“


George şi Iulia s-au pregătit cu emoţie pentru a deveni părinţi pentru prima dată, mai ales că aşteaptă acest cadou dumnezeiesc de mulţi ani. Anul trecut, de ziua de naştere a Iuliei, pe 14 octombrie (de Sf. Parascheva), George i-a făcut cadou un tort care purta însemnele deplinei bucurii care, peste cinci luni, avea să le împlinească vieţile. Pe tort a fost desenat un copilaş şi a fost scris mesajul „La mulţi ani, mami! Ne vedem în martie“.
 
Pentru George Pitu, a fi tătic e un lucru minunat. „Toţi cei care au trecut prin această fericită ipostază pot confirma că e un sentiment unic, pe care nu ai cum să-l descrii în cuvinte. Sper ca băiatul nostru să facă sport, dar cel mai important e să fie sănătos şi să le aducă bucurie celor din jurul său. Şi naşii noştri, familia Pavel, sunt plini de bucurie pentru naşterea băieţelului“, a spus fostul fotbalist, care a evoluat la FC Farul, Gloria Bistriţa, dar şi la alte echipe din judeţul Constanţa.

A născut şi fina soţilor Pitu, Roxana Ianciu


Venirea pe lume a băieţelului i-a convins pe părinţii săi că a cununa ori a boteza din tot sufletul aduce după sine şi o răsplată divină. „Ce înseamnă să cununi sau să botezi cu toată inima ta! Fix după ce le-am devenit naşi, anul trecut, bunilor noştri prieteni Dan şi Roxana Ianciu, Iulia a rămas însărcinată, la fel şi fina. O singură dată am cununat până acum, dar am făcut-o din tot sufletul şi se văd rezultatele. Aşa le doresc tuturor. Finuţul nostru deja s-a născut, acum o lună. Va primi prenumele Aris George, al doilea fiind în semn de respect faţă de mine, drept pentru care le mulţumesc finilor. Vom avea botezurile unul după altul, în mai, sănătoşi să fim cu toţii. Ioanis înseamnă copilul mult dorit. Sigur, toţi sunt doriţi, dar la noi s-a lăsat mai mult aşteptat. De asemenea, am vrut să aibă numele Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi să îi aducem un omagiu unuia dintre bunicii mei, cel din partea mamei, Ionel, pe care l-am pierdut acum o lună“, a explicat George Pitu.

Constantin Tâlvescu i-a fost ca al doilea tată


Pe 10 iunie, fostul fotbalist va împlini 36 de ani. George a început sportul-rege la zece ani, la FC Farul, unde şi-a petrecut întreg junioratul. Primul său antrenor a fost regretatul Sevastian Iovănescu, după care a mai lucrat cu Ion Constantinescu şi, cea mai lungă perioadă, sub bagheta lui Constantin Tâlvescu, „un tehnician deosebit, care a scos jucători pe bandă rulantă. Mi-a fost ca un al doilea tată“. La juniori, Pitu era coleg cu Florin Lungu, Adrian Senin, Gabriel Dobre (care e acum jucător de futsal), Cristian Bardu sau George Curcă. Pitu juca mijlocaş de bandă, în special pe partea stângă. Stângaci pur şi fotbalist rapid, tehnic şi fâşneţ, care intra bine în combinaţii, George şi-a păstrat aceste caracteristici ale jocului şi în restul carierei, una încheiată prematur, totuşi.

Premiu de frumuseţe pentru golul său din finala Cupei Ligii


După ce a încheiat junioratul, Pitu a mers la Gloria Bistriţa, unde a petrecut un an. Nu a apucat să joace cu prima echipă în Divizia A, dar a avut evoluţii de succes la tineret, cu care a ieşit campion naţional. De asemenea, cu echipa de seniori a câştigat Cupa Ligii, Gloria dispunând în finala de pe stadionul „Cotroceni“ din Bucureşti, pe 1 iunie 2000, de FCM Bacău. Acest meci i-a rămas în inimă lui George, pentru că a înscris un gol important, prin care bistriţenii au egalat, meciul intrând în prelungiri. În plus, reuşita poate primi un premiu de frumuseţe. „Am înscris cu un şut de la 30 de metri. Acesta este cel mai frumos gol al meu. Mă chinui de ceva vreme să intru în posesia înregistrării meciului, pentru că este o amintire frumoasă“, arată George.

„Ţin din suflet cu Farul şi acum”


George Pitu a ajuns şi la echipa mare a Farului, la începutul anilor 2000, când antrenor principal era Petre Grigoraş. „Deşi am puţine meciuri şi niciun gol în prima ligă cu Farul, totuşi, şi această perioadă reprezintă mult pentru mine, pentru că e vorba de clubul la care m-am format şi cu care ţin din suflet şi acum“, precizează George Pitu. După Farul, fotbalistul a mai jucat la diferite echipe de ligă inferioară din judeţul Constanţa (Electrica, Medgidia, Năvodari), pentru ca, la vârsta de 26 de ani, atunci când echipa din Năvodari (la care evolua) s-a desfiinţat, să ia decizia renunţării la activitatea competiţională, chinuit, e adevărat, şi de mai multe accidentări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii