Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Marian Aioani speră ca 2022 să-i aducă și debutul la echipa națională. „Marinarii“ întâlnesc sâmbătă Dinamo (GALERIE FOTO)

ro

15 Jan, 2022 00:00 2139 Marime text

 
  • „Marinarii“ debutează în noul an în campionat luni, 24 ianuarie, cu FC U Craiova 1948, pe teren propriu.
  • Mijlocașul Romario Pires este de părere că lupta pentru play-off va fi una strânsă, însă are încredere că Farul își va îndeplini obiectivul.
  • În disputa din campionat, Farul a învins Dinamo cu 2-0 în deplasare, iar unul dintre goluri, cel marcat de George Ganea, a fost votat de fani cel mai frumos din luna decembrie înscris de „marinari“.
 
Aflată în pregătire pentru realuarea Ligii 1, Farul Constanța susține sâmbătă, 15 ianuarie, și un meci amical, contra lui Dinamo București.
 
Pe loc de play-off, șase, în clasament, echipa de pe litoral întâlnește penultima clasată pe terenul central al bazei sportive a Academiei Hagi, de la Ovidiu, cu începere de la ora 18.00. Partida se joacă fără spectatori, dar e transmisă în direct de Pro X. „Marinarii“ debutează în noul an în campionat luni, 24 ianuarie, cu FC U Craiova 1948, tot pe teren propriu. „De săptămâna viitoare, intrăm în linie dreaptăcu pregătirea meciului cu echipa din Bănie, pe care trebuie să-l câștigăm. Am avut parte de o vacanță binevenită, am încercat să-mi recapăt energia, stand cu familia și cu prietenii. Am încercat să mă și distrez puțin. A fost OK. Victoria cu Dinamo, din ultima etapă pe 2021, ne dă încredere pentru ce va urma. După acel meci, am plecat mai fericiți în vacață. Sperăm să începem 2022 în Liga 1 cu încă un succes. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să scoatem maximum din fiecare“, a declarat portarul Marian Aioani.
 
Victorie de ziua sa
 
Cu evoluții apreciate în 2021 în tricoul alb-albastru, goal-keeper-ul de pe litoral a primit convocări și la loturile naționale, inclusiv la echipa de seniori, la meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. În disputele cu Liechtenstein și Islanda a fost rezervă, iar anul 2022 speră să-i aducă și debutul mult așteptat la prima reprezentativă. „Pe plan individual, în noul an îmi propun să am evoluții cât mai bune ți să reușesc să debutez la echipa națională. Iar cu echipa sperăm să ne calificăm în play-off“, a menționat portarul Farului. În 2021, Marian Aioani a prins și echipa etapei în Liga 1, iar victoria cu CSU Craiova (1-0 la Ovidiu, în luna noiembrie) a fost un frumos cadou pe care și l-a făcut, în aceeași zi împlinind 22 de ani.     
 
„Vrem să pornim cu dreptul în campionat“
 
Mijlocașul Romario Pires este de părere că lupta pentru play-off va fi una strânsă, însă are încredere că Farul își va îndeplini obiectivul de a se clasa în primele șase echipe la finele sezonului regular.
 
„Pregătirea de iarnă e o perioadă dificilă, dar importantă pentru un fotbalist. Dacă te pregătești bine în acest interval, va fi bine în campionat. Mă simt foarte bine după vacanță, pe care am petrecut-o alături de familie și prieteni. Mi-am încărcat bateriile pentru finalul de sezon. Ne așteaptă meciuri foarte grele și importante. Lupta pentru play-off e foarte strânsă, dar avem încredere în echipa noastră. Lucrăm foarte bine, pentru a ne putea atinge obiectivul. Am încheiat anul contra unei echipe de tradiție. Am realizat o victorie importantă, iar sâmbătă vrem să câștigăm din nou. Vrem să pornim cu dreptul în campionat, iar victoria cu Craiova e obligatorie. Sper să am un an bun, în primul rând fără accidentări. Vreau să-mi ajut echipa și colegii să ne realizăm planurile“, a menționat Romario Pires.
 
Golul lui George Ganea, cel mai frumos
 
În disputa din campionat, Farul a învins Dinamo cu 2-0 în deplasare, iar unul dintre goluri, cel marcat de George Ganea, a fost votat de fani cel mai frumos din luna decembrie marcat de „marinari“. Câștigătorul premiului, o eșarfă cu Farul și cartea „Campionii creează campioni“, a fost câștigat de Vasile Petre. 
 
„Trecem printr-o perioadă de acumulare, destul de grea. Trebuie să ne antrenăm bine și să începem sezonul cu o victorie. A fost dificilă reînceperea pregătirii, după pauză. În vacanță, ne-am deconectat, dar acum suntem la muncă și dăm tot ce avem mai bun. Am fost cu familia, la Constanța, iar acum sunt pregătit pentru campionat. Ne așteaptă meciuri grele, dar cred că vom accede în play-off. Avem un moral ridicat, echipă bună și putem prinde turneul play-off. În plan personal, sper să am cât mai multe reușite, astfel încât să ajut Farul să-și atingă obiectivele“, a menționat și tânărul mijlocaș Alexi Pitu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Povestea lui Marian Aioani. Cum a devenit din atacant portar, la Libertatea Urziceanca. De la Ronaldo la Neuer


Farul Constanța
Bradley de Nooijer și pasele decisive. Fundașul olandez țintește însă la mai mult. „E timpul și pentru primul gol!“ (GALERIE FOTO)

 
Farul Constanța l-a transferat pe atacantul Robert Moldoveanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii