Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Antrenorul Ionel Boghiţoi s-a căsătorit cu Anca Enache. La nuntă au participat şi invitaţi din sport (galerie foto)

ro

27 Sep, 2021 00:00 16348 Marime text

 
  • Ionel Boghiţoi are 38 de ani şi a practicat lupte şi fotbal. E antrenor la CS Agigea şi mai joacă din când în când cu această echipă la Liga a 4-a.
  • Tulceancă de fel, Anca e profesoară de limba şi literatură română, dar şi doctorand la Școala Doctorală de Științe Umaniste, domeniul Filologie, Universitatea „Ovidius“.
  • Ionel şi Anca au fost cununaţi de soţii Păun, Ionel şi Adriana, naşul fiind un fost jucător constănţean de fotbal în sală.
 
Fostul fotbalist Ionel Boghiţoi, în prezent antrenor la echipe ale CS Agigea, şi Anca Enache, au devenit soţ şi soţie, rostind „Da!“ în faţa ofiţerului de Stare Civilă.
 
Cei doi sunt împreună de un an şi jumătate, iar acum au socotit că e momentul oportun să-şi şi oficializeze frumoasa relaţie de iubire. Au avut loc cununia civilă, biserica şi petrecerea de nuntă, iar mirii, naşii, familiile şi invitaţii lor au petrecut pe cinste la Galla Ballroom, în apropiere de Constanţa. Ionel şi Anca au fost cununaţi de soţii Păun, Ionel şi Adriana, naşul fiind un fost jucător constănţean de fotbal în sală. Soţia lui Ionel Boghiţoi este tulceancă, profesoară de limba şi literatura română. Ea este și doctorandă la Școala Doctorală de Științe Umaniste, domeniul Filologie, Universitatea „Ovidius“.
 
A fost prezent şi Stelian Carabaş
 
Cum Ionel a jucat fotbal (evoluând, cu prima echipă a Farului, inclusiv în Cupa UEFA-Intertoto), dar a practicat şi luptele, la nuntă a avut invitaţi şi din cele două sporturi, jucători sau antrenori, dar şi profesori. De la fotbal nu au lipsit cei de la CS Agigea, dar nici Stelian Carabaş, Ionel Posteucă, Ştefan Ciobanu, Stere Banoti sau Cosmin Constantin. Cristian Ţarălungă este căpitanul CS Agigea, iar Ionel pregăteşte echipa de seniori a CS Agigea (care joacă în Liga a 4-a) alături de Cristian Drăgulin. Şi cei doi i-au fost alături lui Ionel în acest moment deosebit din viaţa sa. Când e nevoie, Ionel Boghiţoi mai şi joacă la seniorii CS Agigea. El pregăteşte şi echipa de juniori de la Liga a 4-a, dar şi o grupă de copii de la CS Agigea. Zilele acestea, familia Boghiţoi a efectuat un sejur în Delta Dunării alături de familia Ţarălungă.
 
A făcut lupte greco-romane de performanţă
 
În vârstă de 38 de ani (va împlini 39 la finele anului, în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie), Ionel Boghiţoi, profesor de educaţie fizică, a practicat lupte greco-romane la nivel de performanţă înainte să se apuce de fotbal. A început luptele cu antrenorii Valentin Dobrin şi Marian Rada, iar apoi a lucrat şi cu Ioan Giuglea. Tehnicianul cu care a debutat în fotbal a fost Ilhan Mustafa, la Clubul Elevilor. „Ilhan Mustafa m-a învăţat tot ce ştiu. Lucra cu mine şi suplimentar. Este antrenorul care mi-a marcat cariera fotbalistică“, a spus Ionel Boghiţoi, care, la Clubul Elevilor, juca şi la grupa lui Costel Costin. Următorul club în care a evoluat a fost FC Farul, Ionel făcând parte din grupa de juniori pregătită de Eugen Şovăilă. A fost apoi promovat la echipa mare, jucând pe timpul antrenorului sârb Momcilo Vukotic şi în Cupa UEFA-Intertoto. La Liga I, a fost oprit în lotul de 18. Pe lângă Vukotic, mijlocaşul a lucrat la prima echipă a Farului şi cu Ion Marin, Basarab Panduru sau Lucian Marinof (la Liga I), dar şi cu Ioan Sdrobiş şi Gică Butoiu (la Liga a II-a).
 
S-a aflat în curtea Ceahlăului şi a jucat şi la Miercurea Ciuc
 
În afară de Farul, a mai activat la formaţii precum FC Snagov (cu care a promovat în Liga a II-a), Victoria Brăneşti, Gloria Buzău (la unele meciuri a fost şi căpitan), Rocar, CF Brăila, Delta Tulcea, Eolica Baia, iar două săptămâni s-a aflat şi în curtea Ceahlăului. A evoluat şi la mai multe echipe din fotbalul „mic“ al  judeţului Constanţa, dar şi la Csikszereda Miercurea Ciuc, în urmă cu mai mulţi ani.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
    
Citeşte şi:

Coleg la FK Csikszereda cu fostul rapidist Robert Ilyeş
Fotbalistul Ionel Boghiţoi, din Constanţa, dă goluri în campionatul Harghitei (galerie foto)


Foşti jucători ai FC Farul în lot
Echipa Excelsior Constanţa, două victorii la Cupa Unirii, de la Iaşi

 
„Nu ne-am făcut de râs”
Partida Danubius Rasova - Rapid Fetești a ajuns la penalty-uri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii