Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:35 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenor la echipa de rugby CS Năvodari Cornel Suciu îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

10 Feb, 2016 00:00 1476 Marime text


Antrenor, alături de Cristian Husea şi Virgil Năstase, al echipei de rugby CS Năvodari (vicecampioana Diviziei Naţionale), Cornel Suciu (fost rugbist) îşi serbează astăzi ziua de naştere, tehnicianul împlinind 43 de ani.

Născut la Năvodari, Suciu a început practicarea rugby-ului pe plan local, la vârsta de şapte ani, cu antrenorul Petrică Lungu. A evoluat, ca demi de mele, şi la Şcoala Sportivă numărul 2 din Constanţa (sub comanda lui Peter Ianusevici), după care a revenit la Chimia Năvodari. Ultima echipă din cariera sa a fost ITC, la care a venit la 30 de ani (după ce întrerupsese o perioadă rugby-ul). La această formaţie a evoluat un an, apoi retrăgându-se definitiv din activitatea competiţională, din cauza unei accidentări.
 
După ce a dezbrăcat echipamentul de jucător, Cornel Suciu a îmbrăcat treningul de antrenor, iar în vara anului 2007, împreună cu Cristian Husea (un alt fost rugbist năvodărean), a readus la viaţă rugby-ul de la Năvodari, după ce, de peste zece ani, peste sportul cu balonul oval din oraşul constănţean se aşternuseră praful şi uitarea. Rugby-ul a fost revigorat cu sprijinul autorităţilor locale, prin programul „Rugby comunitar“. S-a plecat bine la drum, în primul an fiind selecţionaţi peste 80 de copii.
 
Echipa de seniori CS Năvodari este vicecampioana Diviziei Naţionale, iar cu un sezon înainte, la doar al doilea an în DNS (eşalonul second al rugby-ului românesc), formaţia a obţinut medalia de bronz! Pe lângă rugby în 15, CS Năvodari este redutabilă şi la rugby în 7, obţinând rezultate deosebite atât la întrecerile interne, cât şi internaţionale. În ediţia trecută, CS Năvodari s-a bătut la titlu, conducând în clasament în majoritatea campionatului, însă a ratat finalmente aurul. În noul sezon, există chiar posibilitatea ca echipa din Năvodari să evolueze în divizia de elită a României, Superliga. 

Citeşte şi Formaţia Miercuri şi Vineri - Antrenorul Cornel Suciu, recitaluri alături de Daris Mangal, chitaristul lui Laurenţiu Duţă (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii