Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă” Spitalul Judeţean Constanţa menţine secrete informaţiile privind contractul de servicii de dezinsecţie şi deratizare (document)

ro

14 May, 2014 00:00 2643 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.

În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.
Pe data de 11 martie am adresat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public pe marginea licitaţiei organizate în vederea atribuirii contractului de servicii de dezinsecţie şi deratizare a SCJU Constanţa . Am întrebat câţi agenţi economici au achiziţionat caiete de sarcini, câţi agenţi economici s-au prezentat la licitaţie, care este numele adjudecatarului, la ce preţ a fost atribuit contractul, precum şi pentru ce perioadă a fost atribuit contractul.
În această ordine de idei, am solicitat anunţul de intenţie/participare pentru licitaţia privind atribuirea contractului la care facem referire, anunţul de atribuire a licitaţiei, dar şi xerocopie a procesului verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică la care facem referire.
Precizăm că, potrivit articolului 2 lit. A din Legea nr. 544/2001, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa intră în categoria autorităţilor şi a instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii