Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:11 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă“ RAEDPP Constanţa ascunde informaţii de interes public (document)

ro

21 May, 2014 00:00 2479 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.
În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.

Pe data de 9 aprilie 2014, am adresat Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public legate de veniturile şi sporurile încasate în 2013 de angajaţii instituţiei. Mai exact, am vrut să aflăm „ce venituri au încasat lunar/anual persoanele cu funcţie de conducere (numele persoanei, funcţia şi venitul) din cadrul RAEDPP Constanţa în anul 2013“ şi „ce sporuri au încasat lunar/anual persoanele cu funcţie de conducere din cadrul RAEDPP Constanţa în anul 2013“.
Precizăm că, potrivit articolului 2 lit. A din Legea nr. 544/2001, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa intră în categoria autorităţilor şi a instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.
La conducerea RAEDPP Constanţa se află Iulia Mădălina Moţăţăianu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 21 May, 2014 10:39 Cum vreti sa va dea relatii o persoana ca are un nume predestinat: MOTA(ta)IANU?. e greu sa-i scoti pe astia din motaiala pe bani multi.